Sony'nin Android 10 Güncellemesi Alacak Cihazları Belli Oldu

Japon teknoloji devi Sony'nin piyasadaki telefonlarından hangilerinin Android 10 güncellemesini alacağı yeni bir liste ile beraber ortaya çıkmış oldu.

Japonya merkezli GSM operatörü DoCoMo, Android 10 güncellemesini alacak olan cihazların güncel bir listesini yayınladı. Bu listede birçok akıllı telefonun yer aldığı görülürken en dikkat çekenlerin ise Sony marka telefonlar olduğunu söylememiz gerekiyor.

Android 10 güncellemesi halihazırda birçok cihaz için dağıtılıyor fakat Sony cephesinden bu konuyla ilgili halen somut bir adım gelmemişti. Şimdi ise Japon GSM operatörünün listesi sayesinde en azından hangi Sony telefonlarının Android 10 güncellemesini alacağını görüyoruz. Piyasaya 2017 yılında Android 8.0 işletim sistemi ve Snapdragon 835 işlemci ile çıkan Xperia XZ1 ve XZ1 Compact modellerinin Android 10 güncelleme listesinde yer almadığını görüyoruz.

Firmaların amiral gemisi modellerine iki büyük işletim sistemi güncellemesini dağıttığını düşünürsek Sony'nin Android 8.0 ile beraber piyasaya sürdüğü bu iki cihazının Android 10 güncellemesini alması gerekiyordu.

Umarız Japon şirket bu listeyi kısa zamanda günceller ve daha fazla akıllı telefonu için yeni Android güncellemesini dağıtır. Listede ayrıca Xperia 10 ve 10 Plus modellerinin yer almaması da dikkat çekiyor. Elbette GSM operatörü tarafından dağıtılmasa da güncellemenin Sony tarafından daha fazla cihaza sunulma ihtimali olduğunu da belirtmemiz gerekiyor.

Whatsapp