Sony'nin ABD'de Xperia X ailesini sunacağı tarih ve fiyatlar gün yüzüne çıktı

Yeni Xperia X ailesi ABD'de ne zaman satışa sunulacak? Fiyatlar ne olacak?

Japonya'nın köklü donanım ve yazılım üreticilerinden olan Sony, son dönemde akıllı telefon pazarında istediği yere bir türlü ulaşamazken, yeni dönemde taktiksel olarak bazı değişikliklere gitti. Firma Xperia Z olarak amiral gemisi serisini sonlandırırken, firmanın yeni Xperia X ailesi gün yüzüne çıktı. 

Geçtiğimiz Şubat ayı sonunda düzenlenen MWC 2016, Mobil Dünya Kongresi'nde resmi olarak duyurulan cihazların tümü 5" büyüklüğünde ekran ile gelirken, Xperia XA, Xperia X ve Xperia X Performance olarak adlandırılmışlardı. 

Sadece bu modellerle de yetinmeyen firma, ayrıca bir süre önce de Xperia XA Ultra adındaki yeni akıllı telefon modelini duyururken, bu yeni akıllı telefon diğer cihazlara göre daha büyük ekran ile phablet kategorisinde yer almıştı.

Sony'nin yeni cihazları bazı Avrupa ülkelerinde satışa sunulmuş durumda ve gelen bilgilere göre şimdi de dünyanın en büyük pazarlarından olan Amerika Birleşik Devletleri'nde satışa çıkmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz gün bazı tanıtım videoları yayınlanırken, bugün de cihazların ABD fiyatları ve satışa çıkacağı tarihler ortaya çıktı.

Gelen bilgilere göre Sony Xperia X akıllı telefon 26 Haziran tarihinde satışa sunulacak ve fiyatının da 549.99$ olacağı kaydediliyor. Diğer bir model Sony Xperia XA ise 17 Temmuz tarihinde ve 279.99$ olarak satın alınabilecek.

Sony Xperia X Performance 699$ olarak yine 17 Temmuz tarihinde raflardaki yerini alacak. Kısa süre önce duyurulan Sony Xperia XA Ultra ise 24 Temmuz tarihinde ve 369.99$ fiyat etiketi ile satışa çıkacak.

Whatsapp