Sony'nin 38MP IMX607 Sensör Özellikleri Ortaya Çıktı 

Sony'nin büyük ihtimalle Huawei P30 Pro amiral gemisinde kullanılacağı iddia edilen 38MP'lik IMX 607 sensörünün özellikleri internete sızdırıldı.

Kamera sensörleri hakkında birçok bilgiye sahip olan ve uzun süredir sensör özelliklerini sızdırıyor görünen bir Weibo kullanıcısı, yakın zamanda, yein bir Sony kamera sensörü olan IMX607 ile ilgili bazı detayları yayınladı. Ayrıca, bu sensörün önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sunulacak olan Huawei P30 Pro için de ana sensör olacağı belirtiliyor. 

Sony'nin 38MP 1 / 1.8 inç IMX607 sensörü, bu yıl piyasaya sunulan Huawei P20 Pro'da bulunan IMX600 ile benzer bir yaklaşımı benimsiyor ancak RGB olanlara ek olarak bir dizi beyaz piksele de sahip oluyor. Yeni Sony IMX 607 sensörü, Quad Bayer teknolojisini kullanmak yerine, beyaz bir HDR Kodlama dizisiyle Dual Bayer'i kullanıyor.

Huawei P20 Pro ve Mate 20 Pro'daki mevcut Sony IMX600 sensörü, uzun pozlama ve daha iyi dinamik aralık elde etmek için ikisi de kısa pozlama için olan iki renk pikselini birleştirerek dönüştürüyor. Yeni sensör de buna benzer fakat daha farklı bir düzenleme yeteneğine sahip olacak. 

Bu yetenek, kameranın daha fazla ışık almak için beyaz pikselleri kullanmasına, ek bir siyah beyaz sensörüne gerek kalmadan daha iyi keskinlik ve ayrıntı elde etmesine olanak tanıyacak. Sony, daha hızlı ve daha iyi bir otomatik odaklama için sensörün odaklama gücünü Quad Pixel Phase Detection Otofokus (PDAF) ile artırdı.

Sony IMX 607 sensörünün diğer özellikleri arasında ise etkileyici düşük ışık performansı, renk tonu azaltma ve yerleşik sıcaklık ve ortam ışığı sensörleri için yüksek SNR (sinyal-gürültü oranı) gibi özellikler bulunuyor. Dahası, teknik özellikler listesi, sensörün gece fotoğrafçılığı için özel olarak tasarlandığını ve 50/500/5000 doğal ISO değerine sahip olduğunu gösteriyor.

Bu belgelerin gerçek olup olmadığını anlamak için henüz çok erken ve sensör Huawei'nin bir sonraki amiral gemisinde kullanılacak olursa gelecek tüm ayrıntıları takip etmek için bizimle kalın.

Whatsapp