Sony'den Snapdragon 865 İşlemcili Bir Akıllı Telefon Geliyor

Japon teknoloji devi Sony her ne kadar mobil pazarda geri planda kalsa da yeni amiral gemisi modeli için şimdiden çalışmalara başlamış gibi görünüyor.

Sony artık akıllı telefon pazarında büyük bir oyuncu olmayabilir ancak şirket her yıl yeni Snapdragon işlemcileri kullanan akıllı telefon modellerini duyurmaya devam ediyor. Son yıllarda ülkemize de yeni telefon modellerini getirmeyen şirket gelen son bilgilere göre şimdiden Snapdragon 865 işlemcili yeni bir amiral gemisi üzerinde çalışıyor.

Şirketin kendi sunucuları üzerinde ortaya çıkan bazı kodlarda SM8250 adında yeni bir işlemcinin yer aldığı görülüyor. Bu işlemcinin Snapdragon 865 olacağı düşünülürken şirketin 4G ve 5G destekli iki farklı varyant üzerinde çalıştığı görülüyor. Bildiğiniz üzere Huawei'de benzer bir hamle yaparak hem 4G hemde 5G destekli iki farklı varyant ile Mate 30 serisini kullanıcıların beğenisine sunmuştu.

Önümüzdeki yıl duyurulacak olan bütün amiral gemisi modellerinde 5G destekli bir varyantın yer almasına kesin gözüyle bakılırken halen 5G'nin yaygınlaşmamış olması birçok kullanıcıyı 4G destekli cihaz almaya yöneltiyor. Buradaki en büyük etken 4G ve 5G varyantları arasındaki ciddi fiyat farkları oluyor. Bu fiyat farkları Çinli akıllı telefon modellerinde çok fazla değilken diğer büyük akıllı telefon üreticilerinde cep yakan cinsten olabiliyor.

Sony’nin Snapdragon 865 işlemcili yeni amiral gemisi modelini MWC 2020 fuarı kapsamında İspanya'da resmi olarak duyurması bekleniyor. Bu telefonun kutudan direkt olarak Android 10 işletim sistemiyle beraber çıkacağını da şimdiden söyleyebiliriz.

Whatsapp