Sony'den 4K destekli PS4 Pro duyurusu geldi

Sony PS4 Pro 4K çözünürlük desteği ile duyuruldu...

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden birisi olan Sony, Playstation çatısı altında sunduğu oyun konsolları ile şu anda satış rakamları ile pazarda lider durumda. Özellikle Playstation 2 ve sonrasında da Playstation 3 adı ile sunulan oyun konsolları yüksek satış rakamlarına ulaşan firma, 2013 Kasım ayında Playstation 4 adındaki yeni nesil oyun konsolunu pazara sunmuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=SAkMz6ClL4s

Aradan geçen yaklaşık 3 sene sonunda yenilikler ile karşımıza gelen Sony, iki farklı versiyon duyurusu gerçekleştirdi. Firma tarafından bugün gerçekleştirilen etkinlik ile gün yüzüne çıkan yeni oyun konsolları yeni ince tasarım sahip Sony PS4 ve PS4 Pro isimleri ile geldi.

Sony PS4, ilk nesle göre daha ince bir tasarım ile geliyor. Bazı kozmetik değişikliklerin yer aldığı yeni versiyon ayrıca HDR desteği de içeriyor. Cihazın güç tüketimi de PS4'e göre daha düşük olmakta.

Diğer versiyon Sony PS4 Pro ise merakla beklenen 4K çözünürlük desteğine sahip. İlerleyen dönemde 4K çözünürlük ile yeni oyunlar sunulacak ve bu cihazda kullanıcılar 4K çözünürlükte oyun oynama deneyimi yaşayacaklar. Ayrıca diğer versiyon gibi HDR desteği de içeriyor.

Fiyat ise ince Sony PS4 için 299$ olarak belirlenirken, Sony PS4 Pro ise 399$ fiyat etiketi ile satın alınabilecek. İnce versiyon gelecek hafta raflardaki yerini alacak, ancak Pro versiyon için Kasım ayının beklenmesi gerekiyor.

Whatsapp