Sony yeni yılda çerçevesiz bir Xperia XZ Premium geliştirecek

Sony'nin geliştirdiği en iddialı modellerden birisi olan Xperia XZ Premium modelinin, çerçevesiz ekranlı bir varyantı üzerinde çalışılıyor.

Japonya merkezli akıllı telefon üreticisi olan Sony, gerçekleştirdiği yeni akıllı cep telefonlarıyla birlikte tepkilerin odağında oldu. Halen firmanın fanlarının beklediği çerçevesiz ekran tasarımı adımına bir çalışma gerçekleştirmeyen Sony firması, bu atılımıyla birlikte ısrarla beklenilen ancak firmanın yerine getirmediği bir durumundan üstesinden gelmiş olacak.

2018 yılının trendi olması beklenilen çerçevesiz ekran tasarımıyla Android eko sistemine sıkı sıkı tutunmayı amaçlayan firma, bu modellerde ise eski Xperia serisi altındaki ana hatlarını koruyacak. Şimdilerde ise firmanın H8451 model numarasıyla birlikte geliştirdiği bir akıllı telefon modeline ait özellik görselleri kamuoyuna sızdırılırken, 4K çözünürlüklü ve Corning Gorilla Glass 5 ile korunan 5.7 inç genişliğindeki bir dokunmatik ekran üzerinde şekillenecek.

Bu modelin firma tarafından 2018 yılında geliştirilen ilk amiral gemisi modeli olması beklenilirken, sızdırılan rapora göre Qualcomm Snapdragon 835 yonga setisi ile 4 GB kapasitesindeki RAM bellekten güç alacak. 64 GB kapasitesindeki dahili depolama alanı sunacak olan cihaz, Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle birlikte çıkışını gerçekleştirecek.

Büyük ihtimalle cihazın satışa çıkması 2018 yılının Şubat ayını bulacakken, MWC 2018 fuarında tanıtılacak. Bakalım Sony yeni yılda geliştireceği cep telefonu modelleriyle birlikte Android eko sisteminde daha iddialı bir hale kavuşmayı başarabilecek mi?

Whatsapp