Sony, yeni amiral gemisi Xperia XZ'yi resmi olarak duyurdu

Xperia XZ, Sony'nin yeni amiral gemisi olarak IFA 2016'da gün yüzüne çıktı...

Akıllı telefon pazarında Xperia modelleri ile önemli firmalardan birisi olan Sony, bu sene yeni Xperia X ailesi ile dikkatleri çekti. Bu ailede amiral gemisi Xperia X olurken, ayrıca daha düşük model Xperia XA ve daha yüksek model de Xperia X Performance adı ile geldi. Bu cihazların üçü de 5" ekran içerirken, ayrıca aileye ilerleyen tarihlerde Xperia XA Ultra adında 6" ekranlı bir model de dahil olmuştu.

Firma bugün Almanya'da IFA 2016'da yeni bazı duyurular gerçekleştirdi ve bunlardan bir tanesi de yeni amiral gemisi akıllısı Sony Xperia XZ oldu. Bu cihaz Xperia X'in halefi olarak geldi ve ilerleyen dönemde yeni amiral gemisi olarak mücadele edecek.

Yeni akıllı telefon 5.2" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile geliyor ve hala firmanın 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğü tercih ettiğini söyleyelim. Sony Xperia XZ akıllı telefonda yonga seti dört çekirdekli grafik işlemcili Qualcomm Snapdragon 820 olarak yer alıyor. Cihazın sistem belleği ise 3GB olarak belirlenmiş.

Stereo hoparlörler yeni Sony Xperia XZ akıllı telefonda yer alırken, dahili veri kapasitesi 32GB olarak bulunurken, bu kapasite microSD kart ile arttırılabiliyor. USB Type-C desteği de sunan akıllı telefon 23MP arka kamera ile sunuluyor. Ayrıca Selfie tutkunları için de akıllı telefonun 13MP ön kamerası oldukça dikkat çekici bir cihaz haline gelmesine neden oluyor. Batarya ise 2900mAh.

https://www.youtube.com/watch?v=QdY4IJguI0k

Whatsapp