Sony, yeni akıllısı Xperia X Compact'ı duyurdu

IFA 2016'da Sony'den yeni iki Xperia akıllı telefon duyurusu geldi

Duyuruların arka arkaya geldi IFA 2016'da Sony de cihaz duyurusu gerçekleştiren firmalardan bir tanesi oldu ve firma, Xperia X adındaki bu sene sunduğu amiral gemisi modelinin yeni nesil temsilcisi Xperia XZ'yi ve ayrıca Xperia X'in küçük modeli olarak da Xperia X Compact'ı resmi olarak tanıttı.

Aslında bu iki akıllı telefon benzerlikler içerse de Xperia X Xompact adından da anlaşılacağı üzere Xperia XZ'nin küçük modeli olarak gelmiyor. Yeni akıllı telefon Xperia X'de olduğu gibi Qualcomm Snapdragon 650 yonga setinden güç alıyor. Ancak Xperia X suya dayanıklı olarak gelmezken, Xperia X Compact ise bu özelliğe sahip olarak geldi.

Sony Xperia X Compact akıllı telefon 4.6" büyüklüğünde dokunmatik ekran içerirken, Full HD çözünürlük beklense de firma daha düşük olarak 1280x720 piksel HD çözünürlük kullanmış. Akıllı telefonda sistem belleği 3GB olarak yer alıyor ve dahili veri kapasitesi de 32GB olmakta.

Grafik işlemci Adreno 510 olarak yer alırken, 23MP Exmor RS sensör içeren kamera arkada yer alıyor ve önde de 5MP geniş açılı lense sahip ikinci bir kamera daha bulunmakta. Google Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi Xperia X Compact akıllı telefonda bulunuyor. Batarya ise 2.700mAh.

25 Eylül tarihinde bu akıllı telefon satışa sunulmaya başlanacak, ancak henüz fiyatı bilinmiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=yqiT7at-1WA

Whatsapp