Sony, Xperia Z5 Premium'un pembe rengini resmi olarak duyurdu

Xperia Z5 Premium, artık pembe rengi ile de satın alınabilecek

Akıllı telefon pazarında son dönemde özellikle de pembe rengin yükselişi sürüyor. Apple başta olmak üzere firmalar pembe rengi ile akıllı telefon modellerini özellikle de bayan kullanıcılar için sunarken, bu rengi kullanan firmalardan bir tanesi de Sony olmakta.

Firma geçtiğimiz sene Eylül ayında hatırlanacağı üzere Xperia Z5 serisi modelleri sunarken, bu modeller, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 ve Xperia Z5 Premium isimleri ile gelmişti. Ayrıca firma Xperia Z5 modelinin pembe renkli versiyonunu da bazı pazarlarda satışa çıkarmıştı.

Firma geçtiğimiz Şubat ayında yeni Xperia X serisi modelleri sunarken, ayrıca Eylül ayında sunulan bu modellerden Xperia X5 Premium da artık pembe rengi ile de satın alınabilecek.

Firmanın resmi Twitter hesabı üzerinden cihaz görseli gelirken, henüz fiyatı, satışa sunulacağı ülkeler ve çıkış tarihi hakkında ise bilgi gelmiş değil. Ancak büyük ihtimalle Hong Kong, Tayvan ve Çin gibi Asya ülkelerinde yakında satışa sunulabilir.

Cİhaz teknik özellikler açısından ise bir fark içermezken, 5.5" büyüklüğünde ve 2160x3840 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran içeren cihaz ayrıca 3GB sistem belleği ve 32GB dahili veri kapasitesi ile sunuluyor. 

Akıllı telefonda Qualcomm Snapdragon 810, dört çekirdekli işlemci ve Adreno 430 grafik işlemcili yonga setine yer verilmiş. 23MP arka kamera içeren cihaz ayrıca 5.1MP ön kamera içerirken, işletim sistemi de Google Android olmakta.

Whatsapp