Sony Xperia XZ4 Tasarımıyla Dikkat Çekiyor

Sony'nin bir sonraki en güçlü cihazı Xperia XZ4'ün tanıtımına az bir süre kala ilk render görüntüleri ortaya çıkmaya başladı.

Japon teknoloji devi Sony son yıllarda akıllı telefon piyasasında tutunmakta zorluk çeken firmalardan bir tanesi gibi görünüyor. Mobil tarafta büyük zararlar açıklayan şirket mobil taraf için küçülmeye gitmişti. Rakiplerinin iddialı tasarımları karşısında kullanıcılara istedikleri tasarımları sunamayan şirket ayrıca fiyat politikası sebebiyle de istediği satış sayısına ulaşamıyor.

Xperia XZ4 gibi yeni telefon modelleri ile kaderini değiştirmek isteyen şirket üçlü kamera furyasına dahil olacak gibi görünüyor. Şirket genellikle tek arka kameraya sahip cihazlar piyasaya sürse de Xperia XZ2 Premium gibi 19 MP ana sensör ve 12 MP siyah beyaz sensöre sahip çift kameralı modellerde piyasaya bulunuyor. Sony'nin iki adet ön kameraya sahip olan Xperia XA2 Ultra modeli gibi farklı modelleri olsa da ne yazık ki müşteri tarafında bu tarz cihazlar pek ilgi çekici olmuyor. 

Xperia XZ4 olarak gösterilen cihaza baktığımız zaman ön tarafta inceltilmiş çerçevelere sahip çentiksiz bir ekran tasarımını görüyoruz. Kullanıcıların büyük bir çoğunluğu çentikli ekranları sevmediği için normal ekran tasarımlarını daha fazla tercih ediyor. Sony bu durumda daha avantajlı gibi görünüyor.

Sony Xperia XZ4'ün uzunluğu 166.9 mm olarak belirtilmiş. Piyasadaki birçok cihazdan daha uzun olduğu görülen cihazın ayrıca 8.2 mm kalınlığa sahip olduğu belirtiliyor. Xperia XZ4'ün en kalın noktasının ise 9 mm olduğu belirtiliyor.

Ön tarafta veya arka tarafta parmak izi okuyucusu görmediğimiz cihazın yan tarafında yer alan güç düğmesinin içerisinde bir parmak izi okuyucusu olduğunu düşünüyoruz. Yıllardır Sony cihazlarında yer alan kamera butonunun Xperia XZ4 modelinde de yer aldığını görüyoruz.

Whatsapp