Sony Xperia XZ4, MWC 2019'da Duyurulacak

Sony'nin ekstra uzun ekran boyu ile dikkat çekecek amiral gemisi Xperia XZ4'ün MWC 2019'da tanıtılması kesinlik kazandı.

Tüm söylentiler, çoğu markanın bu yılki Mobil Dünya Kongresi'nde en son model akıllı telefonlarını sunacağını şddşa etse de, sonuçta böyle olmayacak gibi görünüyor. Zira daha dün Samsung, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki San Francisco kentinde, Samsung Galaxy S10'un tanıtımını yapacağı bir etkinlik için davetiye göndermeye başladı. Ayrıca Xiaomi'nin de yeni üst seviye cihazının duyurusunu biraz geciktirecek gibi görünüyor. 

Ancak iyi haberler de gelmiyor değil. Japon teknoloji devi Sony, Mobil Dünya Kongresi etkinliği kapsamında yeni akıllı telefon modelleri ile ilgili bir dizi tanıtım etkinliği yapacağını açıkladı. Şirketin pazarlama bölümü başkan yardımcısı tarafından yapılan son açıklamalar, Sony Xperia XZ4'ün Barselona'daki MWC 2019'da duyurulacağını ortaya koyuyor. 

Sony'nin pazarlama bölümü başkan yardımcısı Don Mesa, birkaç farklı medya organına yaptığı açıklamaları ile yeni ürün tanıtımları ile ilgili detaylara ışık tuttu. 

Don Mesa, söz konusu röportajda, şirketin MWC 2019 etkinliği kapsamında mobil teknolojiyle ilgili bir ürünü piyasaya süreceğini söyledi. Mesa ayrıca, bu ürünün, Sony'nin mobil cihazlarının gelecekteki yönünü de belirleyeceğini belirtti. Don Mesa'nın açıklamalarında Xperia XZ4 ile ilgili herhangi bir bilgi verilmese de böyle yüksek profilli bir duyurunun, ancak amiral gemisi Xperia XZ4 ile yapılması mantıklı görünüyor. Ayrıca Xperia XZ4'ün MWC 2019'da duyurulacağı, daha önce birkaç sızıntı ile de doğrulamıştı. 

Compact modeli ile ilgili olarak, Mesa, kullanıcıların mevcut ihtiyaçlarının, şirketin Compact model olarak yeni ürünlerin geliştirilmesini en azından kısmen terk etmesine neden olduğunu belirtti. Henüz resmi olarak doğrulanmasa da Xperia XZ4 Compact modeli bu yıl piyasaya sunulmayacak gibi görünüyor. 

Whatsapp