Sony, Xperia XZ4 ile Birlikte Farklı Bir Amiral Gemisi Üzerinde de Çalışıyor 

Sony, piyasada daha yaygın olarak kullanılan en-boy oranında bir ekrana sahip, başka bir amiral gemisi cihaz üzerinde daha çalışıyor 

Japon teknoloji devi Sony, aslında akıllı telefonlarının model numaraları için son derece basit bir şablon kullanıyor. Model numarasının baş tarafındaki harf, söz konusu cihazın piyasaya sunulduğu veya sunulacağı yılı ifade ediyor. Örneğin Xperia XZ2, XZ3, XA2, L2 gibi 2018 model yılı telefonlar için “H” harfi, 2017 yılında piyasaya sunulan Xperia XA1, XZ1 vb. modellerinde “G” harfi kullanıldı.

Aynı akıllı telefon modelinin farklı versiyonları olduğunu tahmin ettiğimiz, J8110, J8170 ve J9110 model numaralarına sahip üç yeni Sony akıllı telefonun User Agent profilleri ortaya çıktı. Bununla birlikte, “I” modelleri de mevcut olacak. Muhtemelen Xperia XA3 modeline ait I4113 ve Xperia L3'e ait olduğu düşünülen I4312 model numaralarına ait User Agent profili de ortaya çıktı. 

Aslında, 2020 yılına kadar J-serisi ile başlayan model numarasına sahip telefonların piyasaya çıkışı beklenmiyordu. Ve, ekran çözünürlüğünde de 1.440 x 2.880 piksel olması da başka bir ayrıntı. User Agent profilleri genellikle ekran çözünürlüğünü ekran üzerindeki sanal navigasyon tuşları hariç verdiği için söz konusu cihazın 18: 9 en-boy oranına sahip olacağı söyleniyor. 

Her şeye rağmen, ekran, Xperia XZ4'ün 21: 9 CinemaWide panelleri kadar yüksek değil. Bu cihazın, kesinlikle bir amiral gemisi cihazı olduğu belirtiliyor. 

Sony'nin model numarası şablonu kısaca açıklamamız gerekirse, ilk hane cihazın sınıfını, gösteriyor. Örneğin 8 olursa amiral gemisi, 9 rakamı çift SIM amiral gemisi cihazı, 3 orta seviye, 4 rakamı ise çift SIM destekli orta seviye akıllı telefonu işaret ediyor. 

Yani, Sony J9110 model numarasına sahip olan cihaz, J8110'un çift SIM desteğine sahip versiyonu olacak. Diğer rakamlar ise farklı bölge veya modem kullanan cihazı işaret ediyor. Bu nedenle Sony J8170 model numarasına sahip cihaz, aynı telefonun farklı bir bölge için versiyonu olacak.

Whatsapp