Sony Xperia XZ4 Compact Kılıf İçerisinde Ortaya Çıktı

Sony'nin yeni küçük ekranlı akıllı telefonu Xperia XZ4 Compact bir kılıf içerisinde net bir şekilde sızdırıldı.

Sony, önümüzdeki yılın Şubat ayında İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2019 teknoloji fuarında Xperia XZ4 ve Xperia Z4 Compact modellerini resmi olarak duyurmaya hazırlanıyor. Xperia XZ4, geçtiğimiz Eylül ayında duyurulan Xperia XZ3'ün devam modeli olarak karşımıza çıkacak.

Bugün ortaya çıkan Xperia XZ4 Compact görüntüleri cihazı bir kılıf içerisinde net bir şekilde gözler önüne seriyor. Cihazın ön tarafta 16:9 orana sahip bir ekran paneli kullandığı açık bir şekilde görülebiliyor. Firmanın uzun süredir eleştiri alan kalın çerçevelerinin XZ4 Compact modelinde ne yazık ki devam ettiğini görüyoruz.

Xperia XZ4 Compact’ın üst kısmında yer alan mikrofon deliği ve 3,5 mm kulaklık girişi dikkat çekerken cihazın alt kısmında ise sadece USB Type C bağlantı noktası ve mikrofon deliği yer alıyor. Arkada ve önde tek bir ön kameranın yanı sıra tek bir LED flaş desteği ile beraber gelen cihaz kamera tarafında kullanıcıları ne kadar memnun etmeyi başaracak hep birlikte göreceğiz.

Daha önce sızdırılan bilgilere göre 139.9 x 66.5 x 9.3 mm ölçülere sahip olacağı belirtilen cihazın tek el kullanımında herkesi memnun edecek bir boyut ile geleceğini söyleyebiliriz. Elbette ölçülere baktığımız zaman 9.3 mm kalın gibi gelse de daha önceki XZ3 Compact modelinin 12.1 mm kalınlığa sahip olduğunu hatırlatmamız gerekiyor.

Sony XZ4 Compact'ın Full HD çözünürlüğünde 5 inçlik bir ekran paneli ile gelmesi bekleniyor. Ön tarafta çift hoparlör desteği sunacağı görülen cihazın arka tarafında cam malzemeye yer verilmesi bekleniyor. Diğer taraftan yan tarafta yer alan güç butonuna gömülü bir parmak izi okuyucusunun da XZ4 Compact modelinde yer aldığını söyleyebiliriz.

Snapdragon 855 işlemci, Android 9 Pie işletim sistemi ve 4 GB RAM belleği ile piyasaya sürüleceği düşünülen XZ4 Compact'ın ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı şimdilik bilinmiyor.

Whatsapp