Sony Xperia XZ3 Tasarımı Net Şekilde Sızdırıldı

Daha önce özellikleri ortaya çıkan Sony'nin yeni üst seviye cihazı Xperia XZ3'ün bu sefer tasarımı net bir şekilde ortaya çıktı.

Sony, Xperia XZ1 modelini Ağustos 2017'de resmi olarak duyurmuş ve hemen ardından MWC 2018 kapsamında sadece 6 aylık bir aranın ardından Xperia XZ2 modelini duyurmuştu. 6 ayda bir amiral gemisi cihaz piyasaya süren firmanın bu stratejisi elbette kullanıcıların pekte hoşuna gitmiyor. Şimdi de daha 2018 yılı içerisinde bulunmamıza rağmen özellikleri ortaya çıkan Xperia XZ3'ün tasarımı da sızdırıldı.

Sızdırılan görsellere bakarak cihazın ön tarafının bir önceki model olan Xperia XZ2 ile aynı olduğunu söyleyebiliriz. XZ2 modelinde olduğu gibi XZ3 modelinde de üst ve alt kısımda kalın çerçeveler bulunacak. Diğer taraftan ekranın 18:9 orana sahip olması bekleniyor. Tek ön kamera bulunan telefonun üst tarafında yer alan ahize kısmının hoparlör olması da bekleniyor. Ayrıca alt tarafta da benzer şekilde kalın bir çerçeveye sığdırılmış ikinci bir hoparlörün bulunması bekleniyor. Elbette telefonun alt kısmını göremediğimiz için şuanda bu konu ile ilgili kesin bir şey diyemiyoruz.

Arka tarafta dikey olarak yerleştirilmiş çift kamera, lazer otomatik odaklama ve LED flaş dikkat çekiyor. Bütün bu donanımların hemen altında ise dairesel bir biçimde yerleştirilmiş olan parmak izi okuyucusu bulunuyor. Cihazın güç düğmesi ve ses düğmelerinin sağ tarafta yerleştirildiği görülüyor.

Almanya'da düzenlenecek olan IFA fuarında resmi olarak duyurulması beklenen Xperia XZ3 elbette şuan piyasada bulunan amiral gemisi telefonlardaki gibi üst düzey donanım özelliklerine sahip olacak.

Whatsapp