Sony Xperia XZ3 çift kamerayla mı gelecek?

Sony firmasının geliştirmekte olduğu iddia edilen Xperia XZ3 modelinin arka kamera sensörüne ait yeni bilgiler kamuoyuna servis edildi.

Akıllı telefon üretiminin önemli taşlarından olan ancak son dönemlerde adından bir türlü başarıyla söz ettiremeyen Japonya merkezli Sony firması, yeni akıllı telefon modeli Xperia XZ3 ile birlikte son dönemlerde gündemden düşmemeyi başarıyor. Gelen sızıntılar doğrultusunda Sony Xperia XZ3 isimli cihazın tek mi yoksa çift mi kamera sensörüyle geleceği bilinmezken, yeni bilgiler odağında bu durum biraz daha netleşmiş gibi duruyor.

Sony Xperia XZ3 modeline ait bir kılıf görüntüsü kamuoyuna sızdırılırken, bu kılıf görüntüsünde cihazın arkasında çift kamera sensörü yer almadığı tek kamera sensörü yer aldığı görülüyor. Ortaya çıkan taslak çizimleri ve firmadan sızdırılan bilgilere göre cihazda IMX586 isimli 48 megapiksel sensör tercih edilecekken, bu sensörle birlikte tek kamerayla çift kameranın yaptığı işi gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Dünyanın en önemli kamera sensörü geliştiricisi olmasına rağmen uzun bir süredir sektörde rakiplerinin çok gerisinde kalan Sony firmasının, bu sensörle birlikte tüm alışkanlıkları değiştirmesi bekleniliyor. 5.7 inç genişliğindeki 2160 x 1080 piksel çözünürlüklü 18:9 ekran formatını bu cihazında tercih edecek olan firma, kalın çerçeve tasarımlarını kullanmaya devam edecek gibi duruyor.

Cihazın ekranında da herhangi bir çentik yer almayacakken, sızdırılan bilgilere göre Snapdragon 845 yonga seti, 6 GB RAM bellek, 64 GB ve 128 GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneği ile Adreno 630 grafik birimi gibi detayları içerecek.

Whatsapp