Sony Xperia XZ2 ve XZ2 Compact Modellerine İlişkin Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı

Sony'nin yeni amiral gemisi cihazlarından Xperia XZ2 ve Xperia XZ2 Compact modelleri hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Sony geçtiğimiz yıl IFA 2017'de Xperia XZ1 ve XZ1 Compact modellerini duyurmuştu ve tanıtımdan dört ay sonra, iki telefonun devam modelleri olan Xperia XZ2 ve XZ2 Compact modeline ait çeşitli raporlar ortaya çıkmıştı.

Yeni ortaya çıkan bir rapora göre Sony, 2017 yılında bir çok farklı akıllı telefon üreticisi tarafından tercih edilen 18: 9 ekran oranına geçiş yapacak. Görünüşe göre, Xperia XZ1 Premium, Xperia XZ1 Plus ve Xperia XZ1s MWC 2018'de resmi olarak tanıtılacak ve ardından piyasaya sürülecek gibi görünüyor. Fakat bu üç model bildiğimiz Sony tasarımını koruyacak ve eski 16: 9 ekran oranına sahip olacak. Sızdırılan raporda ayrıca daha küçük boyuta sahip olan Xperia XZ2 Compact modelininde bu yeni tasarıma sahip olacağı söyleniyor.

Sony Xperia XZ2 ve XZ2 Compact modellerinin ardından piyasaya çıkacak olan diğer Sony akıllı telefonları da 18: 9 ekran oranını kullanacak. Bu sayede yıllardır Sony tarafından kullanılan büyük çerçevelere artık son verilmiş olacak. Kullanıcılar daha küçük çerçeveler ve daha büyük ekranlara sahip Sony akıllı telefonları kullanmaya başlayacak.

Sony Xperia XZ2 Compact'ın XZ1 Compact modelinde kullanılan 4,6 inçlik ekranına kıyasla çok daha büyük olan 5,2 inç boyutunda bir ekrana sahip olması bekleniyor. Diğer taraftan Xperia XZ2'nin 5.2 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan XZ1 modeline kıyasla daha büyük olan 6 inç boyutunda bir ekran paneli kullanması bekleniyor.

Donanım özellikleri tarafında ise raporda sadece XZ2 Compact modelinin ayrıntılarından bahsedilmiş. XZ2 Compact modeli Snapdragon 845 yonga seti, 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama özelliğine sahip olacak. Xperia XZ2 Compact ayrıca arka tarafta 19MP çözünürlüğünde tek kameraya sahip olacak. Pil tarafında ise 2700mAh yerine cihazda artık 3000mAh pil kullanılacak. Cihazların Android 8.1 Oreo işletim sistemi ile beraber piyasaya çıkacağı da söyleniyor.

Whatsapp