Sony Xperia XZ2 Pro Modeli 4K Ekran İle Geliyor

Ortaya çıkan kodlara bakacak olursak Sony yeni bir amiral gemisi modeli üzerinde çalışıyor. Bu modelin Xperia XZ2 Pro olacağı söyleniyor.

Geçtiğimiz ay düzenlenen MWC 2018 fuarından önce, Sony'nin bu fuarda üç farklı amiral gemisi modelini duyuracağı konusunda çok sayıda ipucu vardı. Bu durum gerçekleşmedi ve Sony, Xperia XZ Pro veya belki de XZ2 Pro olarak adlandırılması beklenen modellerini tanıtmadı. Bu duyurulmayan diğer amiral gemisi cihazların 4K çözünürlüğünde OLED ekran paneline sahip 18:9 ekran kasa oranı ile birlikte gelmesi bekleniyordu.

Her ne kadar diğer modeller duyurulmamış olsa da son bilgiler XZ2 Pro'nun piyasaya sürüleceğini gösteriyor. Aşağıdaki görselden görebileceğiniz üzere FCC sertifikasında üç farklı kod adına sahip Sony cihazı dikkat çekiyor. PY7-21831A kod adı Xperia XZ2 modeline aitken PY7-24118Q kod adı ise Xperia XZ2 Compact modeline aitti. 

Burada yer alan PY7-00718V kod adına sahip cihazın ilginç bir hikayesi bulunuyor. Daha önceki raporlarda Sony'nin tasarımsal değişiklik sebebi ile son anda bu cihazı iptal ettiği belirtiliyordu. Bu nedenle bu yeni cihaz MWC 2018 fuarını kaçırdı. Şimdi ise tekrar aynı kod adı ile ortaya çıkan cihazın Xperia XZ2 Pro modeli olacağı söyleniyor.

UAProfs listesinde ise henüz duyurulmayan Sony cihazının kod adı açık bir şekilde görülebiliyor. Burada yer alan üç Sony cihazından bir tanesi Xperia XZ2'yi temsil ediyor.

Diğer raporlarda ortaya çıkan yeni Sony cihazının Android 8.1 Oreo işletim sistemi ve 4320 x 2160 piksel çözünürlükte ekran ile geldiği açık bir şekilde görülebiliyor. Elbette bu yeni Sony cihazlarının tam olarak ne zaman duyurulacağı şuan için bilinmiyor.

Whatsapp