Sony Xperia XZ2 Premium Eylül Ayının Sonlarında Avrupa'da Satışa Sunulacak

Sony'nin piyasadaki en güçlü cihazı olan Xperia XZ2 Premium modelinin Eylül ayı sonunda Avrupa'da satışa sunulacağı açıklandı.

Nisan ayında duyurulmasına rağmen Sony Xperia XZ2 Premium modeli hala sınırlı sayıda ülkede satışta bulunuyor. ABD'de 30 Temmuz'da satın alınabilir duruma gelecek olan telefonun Avrupa'da ne zaman satışa sunulacağı perakendeci Clove sayesinde ortaya çıktı. Gelen bilgilere göre Eylül ayı sonunda Xperia XZ2 Premium Avrupa'da satışta olacak.

İlk olarak İngiltere'de piyasaya sürülen akıllı telefon, vergiler dahil 799 £ fiyat etiketi ile satılıyordu. ABD'deki 999 dolarlık fiyat etiketi ile biraz tepki toplasa da elbette değişen kurlar ve vergiler sonucunda böyle bir fiyat belirlenmiş diyebiliriz.

Şuan için diğer Avrupa pazarlarına ilişkin henüz bir fiyat etiketi veya tam olarak satışa çıkacağı tarih Sony tarafından açıklanmadı. Japon şirketin Ağustos ayında düzenlenecek olan IFA etkinliğinde bu konuyla ilgili daha fazla bilgi vermesi bekleniyor.

IFA tarafına gelecek olursak Sony'nin Xperia XZ3 amiral gemisini bu fuar kapsamında Berlin'de duyurması bekleniyor. Bu nedenle iki amiral gemisi akıllı telefonun aynı anda Avrupa pazarlarında satışa sunulması pek şaşırtıcı olmayacaktır. Daha yeni teknolojiler ve Android 9.0 P işletim sistemi ile piyasaya sürülmesi beklenen Xperia XZ3'ün Xperia XZ2 Premium modelinden daha pahalı olması bekleniyor. Ayrıca Xperia XZ3'ün duyurulmasının ardından bir sonraki fuarda Xperia XZ3 Premium adında başka bir üst seviye cihazın daha duyurulması bekleniyor.

Whatsapp