Sony Xperia XZ1 Compact Görselleri Geldi

Sony'nin IFA 2017 Tüketici Elektroniği Fuarında tanıtacağı yeni akıllı telefonlarından biri olan Xperia XZ1 Compact'ın görselleri internete sızdırıldı.

Sony'nin IFA 2017 öncesinde üç yeni akıllı telefon tanıtım yapacağı hemen hemen kesinleşti ve tanıtım günü çok yaklaştığı için bu üç cihaz hakkında sızıntıların da artması gayet doğal. Sadece iki gün önce Xperia XZ1'e ait görüntülerin internete sızdırılmasının ardından, benzer şekilde küçük kardeşi Sony Xperia XZ1 Compact'ın da şematik tabanlı görselleri, bir kez daha popüler twitter kullanıcısı OnLeaks sayesinde sunuyoruz.

Aynı senaryoyu paylaşan iki cihazın dramatik olarak farklı görüneceğinden şüpheleniyorsanız, bu hiç Sony'nin tarzı değil. Dolayısıyla, burada gördüğümüz şey, Xperia XZ1'in küçültülmüş bir versiyonu diyebiliriz. Önde çift kçhoparlör yuvası ve arkada ise kamera ünitesinin yer aldığı siyah bir bar bulunuyor. 

https://www.youtube.com/watch?v=neAbYInwxmk

Xperia XZ1 Gibi Ancak Daha Küçük


Bununla birlikte, iki cihaz arasında önemli bir fark var: XZ1 Compact oldukça kalın görünüyor. Ve bunların yanında sağlanan boyutlara bakarsak (129.5 x 64.5 x 9.4 mm), bu doğru gerçekten cihaz oldukça kalın. Xperia XZ1'in kalınlığı ise 7.6mm, dolayısıyla iki cihaz arasında 2mm kalınlık farkı var. Oldukça küçük sayılabilecek 4.6 inç ekrana sahip olacak Xperia XZ1 Compact'ın bu boyutlara rağmen 9.4mm kalınlığa sahip olması per kabul edilebilir bir durum değil. 

Xperia XZ1'in 19MP Motion Eye 960fps kamerasının küçük kardeşi Xperia XZ1 Compact modelinde yer almaması bekleniyor. Zira arkadaki kamera ünitesinin bu kadar büyük olmadığı görülüyor. 

Cihazla ilgili olarak 4GB RAM, 64GB dahili depolama alanı ve Snapdragon 835 yonga setine sahip olacağı yönünde bazı söylentiler de ortaya çıkmıştı. Aynı zamanda 720p ekran çözünürlüğüne sahip olacağı iddia edilen bir cihaz için bu donanım özellikleri çok fazla ve 1080p ekran kullanılacağı iddialarını güçlendiriyor. Son olarak, Sony Xperia XZ1 Compact'ın 10 Eylül tarihinden itibaren satışa sunulacağı ve 650€ / 650$ fiyat etiketine sahip olacağı iddia ediliyor. 

Whatsapp