Sony Xperia XZ ve X Compact yakında ABD pazarında satışa sunulacak

Yeni Xperia XZ ve X Compact modeller, önemli pazarlardan birisinde satışa çıkıyor...

Sony, geçtiğimiz günlerde iki yeni akıllı telefon modelini resmi olarak duyurdu. Bu yeni akıllı telefonlar firmanın bu sene sunduğu Xperia X ailesine dahil olurken, cihazlar Xperia XZ ve Xperia X Compact isimleri ile geldi. Sony Xperia XZ donanım özellikleri ile firmanın ilerleyen dönem için amiral gemisi olurken, Xperia X Compact ise adından da anlaşılacağı üzere Şubat ayında sunulan Xperia X modelinin küçük versiyonu olmakta.

Sony'nin cihazları duyurunun ardından Amazon İngiltere üzerinden ön siparişe de sunulmaya başlanmıştı ve şimdi de dünyanın en önemli pazarlarından bir tanesi olan Amerika Birleşik Devletleri'nde satışa çıkmaya hazırlanıyor. Sony Mobile ABD üzerinden cihazlar listelenirken, "coming soon" ifadesi dikkat çekiyor.

Global pazara baktığımızda Sony Xperia X Compact'ın gelecek hafta içerisinde satışa sunulması beklenirken, Sony Xperia XZ ise Ekim ayında gelecek. ABD çıkış tarihi hakkında ise bilgi bulunmazken, büyük ihtimalle global pazar ile benzer tarihlerde gelmesi bekleniyor.

Sony Xperia XZ, 5.2" Full HS ekran, 3GB sistem belleği, Qualcomm Snapdragon 820 yonga seti, 32GB / 64GB dahili veri kapasitesi, 23MP arka kamera, 13MP ön kamera, 2.900mAh batarya özelliklerine sahip.

Sony Xperia X Compact ise 4.6" büyüklüğünde 1280x720 piksel HD ekran, 3GB sistem belleği, 32GB dahili veri kapasitesi, 23MP arka kamera, 5MP ön kamera, Qualcomm Snapdragon 650 yonga seti, 2.700mAh batarya içeriyor.

Whatsapp