Sony Xperia XZ Premium Modeli İçin Concept Rom Verilmeyecek

Sony tarafından yapılan açıklamaya göre Xperia XZ Premium model akıllı telefon için Concept Rom yazılımı verilmeyecek.

Son yıllarda mobil bölümden oldukça fazla zarar eden Sony yılmadan akıllı telefon üretmeye devam ediyor. Bildiğiniz üzere Sony en son olarak Şubat ayında düzenlenen Mobil Dünya Kongresinde Xperia XZ Premium modelini 5.46 inç 4K çözünürlükte ekran, Android 7.1 Nougat işletim sistemi, 19MP ana kamera, 13MP ön kamera, 4GB RAM, 64GB dahili hafıza ve 3230 mAh pil gibi özellikler ile haziran ayında satışa sunacağını duyurmuştu.

Bildiğiniz üzere Sony bazı önemli cihazları için ''Concept'' adı altında farklı bir Rom yazılımı veriyor. Daha önceden Xperia X, Xperia Z3 gibi bazı önemli amiral gemi model cihazlarına Concept Rom yazılımını vermişti. Bu sayede yeni yazılımları bazı ülkelerde ki kullanıcılar erkenden deneyerek firmaya geri bildirimde bulunuyordu ve Sony yazılımda bulunan hataları gidererek dünya genelinde daha sorunsuz ve başarılı bir yazılımı dağıtıyordu.

Sony kısa süre önce Xperia X model akıllı telefon için Concept Rom güncellemelerinin yakında sona ereceğini duyurduğunda, yeni cihazlar için Concept Rom geleceğini düşünmüştük fakat Xperia XZ Premium için durum öyle görünmüyor. Sony tarafından yapılan açıklamaya göre Xperia XZ Premium model telefona Concept Rom yazılımı verilmeyecek.

Umarız kullanıcıların oldukça hoşuna giden bu yazılım projesi Sony tarafından tamamen sonlanmaz ve Sony bu fikrinden vazgeçerek yeni telefonları içinde Concept Rom yazılımı verir.

Whatsapp