Sony Xperia XZ Premium akıllı telefonun donanım bileşenleri gün yüzüne çıktı

Sony'nin yeni duyurduğu üst seviye cihaz Xperia XZ Premium'un donanım bileşenlerine yakından bakın.

Akıllı telefon pazarı açısından oldukça önemli duyurular, MWC 2017, Mobil Dünya Kongresi'nde geldi. Bu etkinlikte duyuru yapan firmalardan birisi de Japonya merkezli Sony olurken, firmanın duyurduğu cihazlar arasında yeni üst seviye modeli Sony Xperia XZ Premium da yer alıyor. Bu cihaz özellikle ekranı ile dikkat çekiyor.

Daha önce 2015 sonunda hatırlanacağı üzere Sony, Xperia Z5 modellerini duyurmuş ve bunlardan birisi de 4K çözünürlüğünde ekran içeren Xperia Z5 Premium olmuştu. Firma şimdi de ikinci 4K ekranlı modelini duyurdu. Bu cihaz Xperia XZ Premium adı ile gelirken, cihazın diğer özellikleri de üst seviye olmakta.

Akıllı telefona bakacak olursak eğer, Sony Xperia XZ Premium 5.46" büyüklüğünde IPS LCD dokunmatik ekran içeriyor. Bu ekranın çözünürlüğü ise 3840x2160 piksel olarak belirlenmiş. Ayrıca ekran Gorilla Glass 5 desteğine de sahip.

Akıllı telefon 4GB sistem belleği içeriyor ve ayrıca dahili veri kapasitesi de microSD kart ile arttırılabilir şekilde 64GB olarak belirlenmiş. Sony Xperia XZ Premium'un arkasında 19MP kamera bulunuyor, ön kamera ise 13MP olarak geliyor. 

Yonga seti Qualcomm'un yeni sekiz çekirdekli işlemci ve Adreno 540 grafik işlemci içeren Snapdragon 835 yonga seti olurken, ayrıca batarya da 3.230mAh olmakta.

Cihaz duyurunun ardından parçalarına da ayrıldı. Teknoloji meraklıları cihazın iç tasarımını merak ederken, görseller donanım bileşenlerini gözler önüne seriyor.

Whatsapp