Sony Xperia XZ Avrupa pazarında satışa sunuldu

Sony'nin yeni amiral gemisi akıllısı Xperia XZ, farklı pazarlarda yerini almaya devam ediyor...

Samsung ya da Apple gibi yüksek satış rakamlarına ulaşamasa da global pazarın önemli akıllı telefon üreticilerinden birisi olan Japonya merkezli Sony, geçtiğimi ay başında yeni bazı akıllı telefon duyuruları gerçekleştirmişti. Eylül ayı başında düzenlenen IFA 2016'da duyurulan bu cihazlar Sony Xperia XZ ve Xperia X Compact adları ile geldiler.

Sony Xperia XZ, firmanın yeni amiral gemisi oldu ve ilk olarak Tayvan pazarında satışa sunulduğu haberi gelmişti. Ayrıca arkasından da geçtiğimiz gün Amazon üzerinden Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan teknoloji meraklıları için sunulan yeni akıllı telefon şimdi de önemli pazarlardan Avrupa'da farklı ülkelerde satışa sunulmaya başlandı.

Baktığımızda İspanya'da cihaz satışa sunulmuş durumda ve cihaz stoklarda yer alıyor. Diğer taraftan İngiltere'de ön siparişte olan Xperia XZ ile birlikte ayrıca ön sipariş süresinde 150£ değerinde kulaklıklar hediye. Fiyat ise İngiltere'de 550£.

Diğer Avrupa ülkelerine bakacak olursak eğer, Almanya'da 700€ fiyat etiketine sahip olan cihazı satın alanlara 200€'luk kulaklık hediye geliyor. Polonya'da cihaz 2.990 PLN, İsveç'te 6.990 SEK, Finlandiya'da ise 700€. Ancak bu ülkelerde de henüz ön sipariş süreci olduğunu belirtmek gerekiyor.

Sony Xperia XZ akıllı telefon 5.2" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekrana sahip. 3GB sistem belleği içeren ve ayrıca 32GB dahili veri kapasitesi ile gelen Sony Xperia XZ gücünü ise Qualcomm'un dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içeren Snapdragon 820 yonga setinden güç alıyor.

Yeni akıllı telefon 23MP arka kamera geliyor ve ön kamera da 13MP olarak yer alırken, batarya ise 2.900mAh olarak konumlandırılmış.

Whatsapp