Sony Xperia XZ, Android 8.0 Oreo'ya kavuştu

Japonya merkezli Sony firması en çok satan modelleri arasında yer alan Xperia XZ modeli için 41.3A.0.401 sürüm numaralı Android 8.0 Oreo güncellemesini yayınladı.

Japonya merkezli ünlü akıllı cep telefonu üreticisi Sony, Android dünyasında son dönemlerde eski cihazları için sunduğu Android 8.0 Oreo güncellemesi ile isminden söz ettirmeyi başarıyor.  Sektördeki rakiplerine göre bu güncelleme takvimini çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştiren ekip, bugün en çok satan modelleri arasında yer alan Xperia XZ içinde bir Oreo güncellemesi yayınladı.

2016 yılı içerisinde piyasaya sürülen telefon modeli için yayınlanan bu güncelleme Versiyon 41.3A.0.401 sürüm numarasıyla kullanıcılarını beklerken, yaklaşık 1.24 GB dosya boyutuna sahip. Cihazlarda sadece Android çekirdeğini güncellemeyecek olan bu güncellemenin, çok sayıda önemli sistem iyileştirmesi ve geliştirmesini de beraberinde getireceğinden söz ediliyor.

Japonya merkezli ekip tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre telefonun genel kullanım deneyimini arttırmayı başaracak olan bu güncelleme, çoklu ekran ve akıllı metin seçme özelliğini de beraberinde getiriyor. Sistemde sunulanan iyileştirmeler ile yenilikler haricinden, otomatik forum doldurma özelliği de bu güncellemeyle birlikte cihaza kazandırılan önemli yeniliklerden birisi. 

Cep telefonuna bu güncellemeyi yükleyecek kullanıcıların telefonlarının şarja takılı olarak işlemi gerçekleştirmelerini yada şarjlarının yüzde 50 üzerinde olması gerektiğini söyleyelim. Ayrıca dosya boyutu oldukça yüksek olduğu için hem ekonomik anlamda, hemde daha hızlı bir şekilde  indirilmesi için Wi-Fi ağına bağlı olmanızı öneriyoruz.

Whatsapp