Sony Xperia XZ akıllı telefon satışa çıktı

Sony'nin yeni amiral gemisi ilk olarak Tayvan'da satışa çıktı...

Sony, daha önceden akıllı telefon modellerini resmi olarak duyurduktan sonra cihazların özellikle de üst seviye modellerin pazara sunulması gecikiyordu. Ancak yeni cihazlarında ise Sony, daha hızlı davranmış gibi görünüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=XFwPXkIGFw8

Japonya merkezli firma, bu ay başında IFA 2016'da yeni iki akıllı telefon modelinin duyurusunu gerçekleştirdi. Bu cihazlardan birisi Xperia X Compact olurken, bu akıllı telefon Şubat ayında gelen Xperia X'in daha küçük modeli olarak gün yüzüne çıktı ve şu anda bir çok pazarda da satışa sunulmuş durumda.

Sony'nin IFA 2016'da duyurduğu bir başka model de Xperia XZ oldu ve bu cihaz firmanın yeni amiral gemisi olarak geldi. Sony Xperia XZ kısa süre önce Tayvan ve ABD gibi bazı önemli ülkelerde ön siparişe sunulmuştu ve yeni bilgilere göre de cihazın ilk satışa sunulduğu ülke Tayvan oldu.

Şu anda cihaz çift SIM kart destekli olarak Forest Blue, Platinum ve Mineral Black renk seçenekleri ile NTD 22,900 ($730) fiyat etiketi üzerinden satışa çıkmış durumda.

Diğer pazarlara bakacak olursak eğer, Sony Xperia XZ, 2 Ekim tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde 10 Ekim'de Hindistan'da ve 18 Ekim tarihinde de İngiltere ve diğer bazı önemli pazarlarda yerini alacak.

Whatsapp