Sony Xperia XZ ABD çıkış tarihi belli oldu

Sony'nin yeni Xperia XZ amiral gemisi Ekim başında ABD'de satışa çıkıyor...

Sony, bu ay başında yeni akıllı telefon modellerini resmi olarak duyurmuştu. Almanya'nın Berlin şehrinde düzenlenen IFA 2016'da sahne alan Sony, yeni amiral gemisi Xperia XZ'yi ve ayrıca küçük ekranlı akıllısı Xperia X Compact'ı gün yüzüne çıkarmıştı.

Sony, genellikle cihazlarını biraz geç pazara sunması ile tanınırken, bu sefer biraz daha erken davranıyor ve gelen bilgilere göre Amerika Birleşik Devletleri'nde akıllı telefon 2 Ekim tarihinde satışa sunulacak. Büyük perakende satıcılar Amazon ve Best Buy üzerinden satın alınabilecek olan Sony Xperia XZ'nin fiyatının ise 699.99$ olacağı kaydedilmekte.

Geçtiğimiz gün Sony Xperia XZ'nin Tayvan'da da ön siparişe sunulduğu ve sadece 45 dakika içerisinde tüm stokların tükendiği bilgisi de gelmişti.

Ayrıca diğer taraftan Sony'nin diğer modeli Xperia X Compact da ABD pazarında satışa çıkıyor. Hali hazırda ön siparişe sunulmuş olan akıllı telefonun satışa çıkacağı tarih ise 25 Eylül olarak belirlenmiş.

Sony Xperia XZ akıllı telefon 5.2" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran içeriyor. 3GB sistem belleği ile gelen akıllı telefonun ayrıca dahili veri kapasitesi de 32GB / 64GB olarak belirlenmiş. 

Yeni akıllı telefon gücünü ise Qualcomm'un Snapdragon 820 yonga setinden alırken, bu yonga seti dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci ile geliyor. 23MP arka kamera ve 13MP ön kamera içeren Sony Xperia XZ, Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışmakta.

Whatsapp