Sony Xperia X'in karşılaştırmalı test sonuçları ortaya çıktı

Sony'nin Xperia X akıllısı 600€ fiyat etiketi ile dikkat çekiyor.

Sony, bir türlü pazarda beklediği yükselişi gösteremezken, bu sene farklı bir strateji ile karşımıza çıktı.

Daha önce farklı ekran büyüklüklerine sahip Xperia Z modelleri sunan firma, bu sene ise Xperia X olarak üçü de 5" ekran içeren akıllı telefon modelini Şubat ayı sonunda düzenlenen MWC 2016, Mobil Dünya Kongresi'nde duyurdu. Bu cihazlar Xperia XA, Xperia X ve Xperia X Perfoemance isimleri ile gelirken, bu ay sonunda satışa sunulması bekleniyor.

Sony'nin Xperia X modeline bakacak olursak eğer, bu cihaz için benchmark sonuçları geldi. Akıllı telefon Qualcomm Snapdragon 650 yonga setine sahip. Bu yonga seti iki Cortex-A72 ve dört Cortex-A53 çekirdekli içeriyor. Grafik işlemcisi ise Adreno 510 olarak belirlenmiş. 

5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran içeren Sony Xperia X akıllı telefon 3GB sistem belleği içerirken, dahili veir kapasitesi de 32GB / 64GB olarak geliyor. Cihazın arkasında 23MP çözünürlüğünde kamera bulunuyor ve ayrıca Selfie kamerası da 13MP olarak geliyor. Bu da Selfie tutkunları için bu akıllı telefonu önemli bir hale getiriyor. 

Suya dayanıklı yapıya sahip olmayan ve 2.620mAh batarya içeren akıllı telefonun fiyatı ise Avrupa'da 600€ civarında olurken, yonga setine bakarak orta seviye diyebileceğimiz bir akıllı telefon için biraz yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Sony Xperia X'in benchmark sonuçlarını ise aşağıda bulabilirsiniz.

Whatsapp