Sony Xperia XA1 Plus resmi olarak tanıtıldı

Sony şık tasarımıyla ön plana çıkan yeni akıllı cep telefonu Xperia XA1 Plus'ın resmi duyusunu IFA 2017 fuarı kapsamında gerçekleştirdi.

Android işletim sistemli akıllı cep telefonlarıyla gündemde yer edinmeyi başaran Japonya merkezli Sony firması, yeni akıllı cep telefonu modeli Sony Xperia XA1 Plus duyurusunu IFA 2017 fuarı kapsamında gerçekleştirdi. Dış görünüş bakımından daha önceki Xperia serisinde yer alan modellerin tasarım anlayışını benimseyen cihaz, metal kenarları ve içerdiği plastik kasası ile oldukça şık bir görünüme kavuşmuş.

Cihazda 3GB ve 4GB olmak üzere 2 farklı RAM seçeneği kullanıcı isteğine bırakılırken, işlemci olarak ise Mediatek MT6757 Helio P20 yonga setinden güç aldığını belirtelim. Cihazın arka yüzünde son zamanlarda popüler olan çift kamera teknolojisine yer verilmezken, 23MP, f / 2.4 arka kamera ve 8 MP çözünürlüğündeki öz çekim kamerası tercih edilmiş.

NFC, Bluetooth 4.2, USB Type C bağlantı noktası, VoLTE, Cat.4 veya Cat.6 LTE gibi bağlantı seçenekleriyle birlikte gelen cihaz 3430 mAh kapasitesinde olan Pump Express + 2.0 hızlı şarj destekli bir bataryadan gücünü alıyor. Cihaz 6 inç genişliğinde olan 1080 x 1920 (FHD) çözünürlüklü çizilmeye dirençli bir cam üzerinde şekilleniyor.

Cihazda renk seçenekleri olarak siyah, mavi, altın ve pembe renk seçenekleri bulunurken, cihazın 2017 yılının Sonbahar aylarında satışa çıkacağı belirtiliyor. Gerçekleştirilen açıklama ile birlikte Sony Xperia XA1 Plus modelinin fiyat etiketinin ise 379 dolar olacağı açıklandı. Ancak çerçevesiz telefonların popülerleştiği bu günlerde, cihazın nasıl bir ilgiyle karşı karşıya kalacağı merak konusu.

Whatsapp