Sony Xperia XA 2 akıllı telefonun yeni görselleri ortaya çıktı

Sony'nin bu ay sonunda duyurmasını beklediğimiz Xperia XA 2 cihazın yeni bazı görselleri ortaya çıktı.

Akıllı telefon pazarının güçlü isimleri bu ay sonunda düzenlenecek olan MWC 2017, Mobil Dünya Kongresi etkinliğinde yeni cihazlarını resmi olarak duyuracaklar. Bu sene MWC'de yer alacak firmalardan birisi de Sony olacak ve Japonya merkezli teknoloji devinin yeni nesil Xperia X modellerini gün yüzüne çıkarması bekleniyor.

Geçtiğimiz sene MWC 2016'da Sony, ilk kez Xperia X ailesini duyururken, bu cihazlar arasında en düşük model olarak Sony Xperia XA yer alıyordu ve bu ayın sonunda da bu cihazın halefi yeni modelin gelmesi bekleniyor. Henüz akıllı telefonun tam ismi bilinmezken, Xperia XA 2 ya da Xperia XA (2107) olarak adlandırılabilir.

Akıllı telefonun daha önce bazı görselleri gelmişti ve şimdi de yeni görseller ortaya çıktı. Baktığımızda akıllı telefonda dikkat çeken nokta altta ve üstte yer alan ekran dışı çerçevenin oldukça kalın olması. Son dönemde üreticiler üst seviyelerde oldukça ince çerçeve tasarımı ile cihazlarını sunmaya başladılar.

Akıllı telefonun önünde fiziksel Home butonu yer almıyor ve ayrıca arkada da parmak izi tarayıcısı bulunmadığından, selefi gibi yeni modelin de parmak izi tarayıcısı içermediğini söyleyebiliriz.

Xperia XA 2 akıllı telefon iddialara göre MediaTek Helio P20 yonga seti, 4GB sistem belleği, 23MP arka kamera, 16MP ön kamera, Google Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemi gibi özelliklerle gelecek.

Whatsapp