Sony Xperia X ve Xperia X Compact İçin Android 8.0 Oreo Güncellemesi Geldi

Sony Xperia X ve Xperia X Compact modelleri şuan itibariyle OTA üzerinden Android 8.0 Oreo güncellemesini almaya başladı.

Sony, 2016'da resmi olarak duyurduğu ve piyasaya sunduğu iki orta seviye telefon modeli olan Xperia X ve Xperia X Compact için yeni Android 8.0 Oreo güncellemesini göndermeye başladı. Cihazlar Android 6.0 Marshmallow ile bundan yaklaşık iki sene öncesi duyurulmuştu.

Her iki cihazda geçen sene Android 7.0 Nougat güncellemesi almıştı. Sony, yaptığı bu son güncelleme ile yazılım güncellemelerini sunma konusunda ne kadar iyi olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Google ve Huawei ve Sony gibi başka hiç bir akıllı telefon üreticisi 2016 yılında piyasaya sunduğu telefonlarını Android 8.0 Oreo sürümüne güncellemedi.

Her iki telefon da yazılım sürümü 34.4.A.0.364 ile Oreo güncellemesini alıyor. Oreo'yu yüklemek cihazınıza hata düzeltmeleri, performans iyileştirmeleri ve genel sistem kararlılığının yanı sıra yenilenmiş Sony arayüzünü de beraberinde getirecek. Güncelleme ayrıca Ocak 2018 Android güvenlik yamasını da beraberinde getiriyor.

Büyük bir işletim sistemi güncellemesi olduğu için yaklaşık 1.2 GB civarında boyuta sahip olan Xperia X ve Xperia X Compact Android 8.0 Oreo güncellemesini yüklemeden önce cihazınızın bir WiFi ağına bağlı olduğundan emin olun. Aksi halde yeterli miktarda mobil veri paketiniz yoksa ay sonunda faturanız kabarık gelebilir.

Güncelleme daha önce dediğimiz gibi şuan itibariyle OTA üzerinden bütün Xperia X ve Xperia X Compact modellerine dağıtılmaya başladı. Eğer güncelleme bildirimini henüz almadıysanız cihazınızın ayarlar menüsünden sistem güncelleme kısmına girerek güncellemeyi elle kontrol edebilirsiniz.

Whatsapp