Sony Xperia X ve X Performance sadece 20GB kullanılabilir alan sunuyor

Sony Xperia X ve X Performance modeller 32GB gelse de kullanıcılar sadece 20GB kullanabilecek

Sony, akıllı telefon pazarının önemli firmalarından bir tanesi ve 2016'de yeni bir taktik ile karşımıza gelen firma, amiral gemisi Xperia Z serisini sonlandırmış ve ayrıca Xperia X adındaki yeni akıllı telefon serisini gün yüzüne çıkarmıştı.

Şubat ayı sonunda gerçekleştirilen MWC 2016, Mobil Dİnya Kongresi'nde karşımıza gelen Sony, Xperia XA, Xperia X ve Xperia X Performance olarak adlandırılan yeni akıllı telefon modellerini duyurdu. Daha önce farklı ekran büyüklükleri ile akılı telefonlar sunan firmanın yeni cihazlarının tümü 5" büyüklüğünde dokunmatik ekran içeriyor.

Henüz bu cihazlar satışa sunulmuş değil ve bu ay sonunda satışa çıkması beklenirken, 32GB dahili veri kapasitesi ile gelen Sony Xperia X ve Xperia X Performance modellerinin kullanıcıya sadece 20GB kullanılabilir alan sunacağı ifade edilmekte.

Diğer bir çok 32GB dahili veri kapasitesi ile gelen Android akıllı telefon 24-25GB kullanılabilir alan sunarken, bu açıdan yeni Xperia modellerinin hayal kırıklığı yarattığını söyleyebiliriz.

her iki akıllı telefon da 5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran içerirken, ayrıca 23MP arka kamera ve 13MP Selfie kamerası ile sunuluyorlar.

Ayrıca bu yeni akıllı telefonların teknik özelliklerine bakacak olursak, Sony Xperia X Qualcommtarafından geliştirilen Snapdragon 650 yonga setinden güç alıyor. Cihaz 3GB sistem belleğine sahip olurken, Sony Xperia X Performance ise Qualcomm Snapdragon 820 ve 4GB sistem belleği ile geliyor.

Sony cephesinden Sony Xperia X ve Xperia X Performance 32GB dahili veri kapasitesi içeriyor. İşletim sistemi ise Google Android 6.0 Marshmallow olmakta. Ayrıca 32MP arka kamera cihazlarda yer alırken, Selfie kamerası da 13MP olarak gelmekte.

Whatsapp