Sony Xperia X ve X Compact için Android Nougat güncellemesi sunuldu

Sony, iki modelinin ardından şimdi de Xperia X ve X Compact için Nougat güncellemesi sunmaya başladı.

Sony, genellikle akıllı telefon modellerini duyurudan sonra oldukça geç sunan, ayrıca güncellemeleri de diğer firmalara göre daha sonraları yayınlayan bir firma olarak son döneme kadar bilinmiş olsa da bir süredir bunun tersi hareketleri ile dikkat çekiyor. 

Baktığımızda son dönemde yeni modellerini duyuran firma, Xperia XZ ve Xperia X Compact adı ile gelen akıllı telefonlarını çok kısa sürede pazara sunmuştu.

Ayrıca güncelleme açısından da firma, bir çok firmaya göre oldukça hızlı ve kısa bir süre önce firmanın önemli modellerinden Xperia X Performance ve Xperia XZ akıllı telefonlar için Android 7.0 Nougat güncellemesi yayınlanmaya başlamıştı. Bu cihazların ardından gelen bilgilere göre şimdi de Sony Xperia X ve Xperia X Compact modeller için Android Nougat güncellemesi yayınlandı.

Model numaraları açısından baktığımızda  Xperia X (F5121), Xperia X Dual (F5122), ve Xperia X Compact (F5321) için Android Nougat güncellemesi geldi. Şu an için güncelleme dünya genelinde tüm ülkeler için sunulmazken, listeye bakacak olursak eğer, Türkiye başta olmak üzere Avustralya, Latin Amerika, Orta Doğu, Rusya, Tayland ve Vietnam'da bulunan Sony Xperia X ve Xperia X Compact kullanıcıları güncellemeyi yükleyebilmekteler.

Whatsapp