Sony Xperia X Performance indirimli fiyat ile satışta

Sony'nin yeni akıllısı eBay'da çok daha düşük fiyatla satın alınabiliyor...

2016'da yeni bir yapılanma ile karşımıza gelen Sony, Xperia Z serisini sonlandırmış ve yeni Xperia X serisi ile pazarda yerini almıştı. Firmanın Xperia X ailesi Şubat ayı sonunda gerçekleştirilen MWC 2016, Mobil Dünya Kongresi'nde gün yüzüne çıkarken, Xperia XA, Xperia X ve Xperia X Performance modelleri firmanın yeni cihazları oldu.

Bu duyurulan modellerin tümü 5" büyüklüğünde ekran ile gelirken, ayrıca daha sonra da aileye Xperia XA Ultra adı ile 6" ekrana sahip bir başka akıllı telefon daha dahil olmuştu.

Xperia X Performance, firmanın en üst seviye cihazı olarak bu sene pazarda ve geçtiğimi hafta da dünyanın en büyük akıllı telefon pazarlarından birisi olan Amerika Birleşik Devletleri'nde satışa sunulmuştu.

Cihazın ABD'de satış fiyatı 700$ olarak belirlenirken, bu fiyat firmanın rakiplerine kıyasla oldukça yüksek olarak da değerlendirilebilir. Diğer taraftan akıllı telefon eBay'da çok daha düşük fiyat etiketi ile satışa çıktı. Cihaz bir satıcı üzerinden 579.99$ olarak satın alınabiliyor. Bu da normal fiyatına göre 120$ indirim anlamına geliyor.

Sony Xperia X Performance, 5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekrana sahip. Akıllı telefonun sistem belleği 3GB olarak belirlenmiş ve ayrıca dahili veri kapasitesi de 32GB olarak gelmekte.

Akıllı telefon Qualcomm'un Snapdragon 820 yonga setinden güç alırken, ayrıca 23MP arka kamera ve 13MP ön kamera içeriyor. İşletim sistemi ise Google Android 6.0.1 Marshmallow olarak belirlenmiş.

Whatsapp