Sony Xperia X Performance için Android 7.0 Nougat beta sunuldu

Sony, Android 7.0 Nougat beta'yı Xperia X Performance akıllısı için sundu.

Akıllı telefon pazarında Google tarafından geliştirilen Android işletim sisteminin liderliği sürüyor. Son gelen bilgilere göre ise geçtiğimiz 3. çeyrekte %88 pazar payına ulaşmış durumda.

Google her sene yeni Android sürümünü sunuyor ve bu sene de Ağustos ayında Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemi yayınlanmıştı. Hatta Google, yeni Pixel ve Pixel XL modellerini de Android 7.1 Nougat ile pazara sundu.

Bir çok akıllı telefon üreticisi, Android 7.0 Nougat'ın sunulmasının ardından önemli cihazları için güncelleme çalışmalarına başlamıştı ve hatta bazı firmalardan güncelleme gelmeye başladı bile.

Japonya kökenli Sony de ilk planda bu sene içerisinde pazara sunulan Xperia X ailesi için Android 7.0 Nougat güncellemesini sunacak. Gelen bilgilere göre Android 7.0 Nougat beta, firmanın üst seviye cihazı Sony Xperia X Performance için yayınlandı. Beta program sadece tek SIM destekli ve F8131 model numarasına sahip olan versiyon için geçerli.

Sony'nin bu akıllı telefonu 5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piskel çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile gelmişti. Qualcomm Snapdragon 820 yonga setinden güç alan akıllı telefonun ayrıca sistem belleği 3GB ve dahili veri kapasitesi de 32GB olarak belirlenmiş.

23MP arka kamera içeren ve 5MP ön kamera ile gelen Sony Xperia X Performance akıllı telefonun bataryası ise 2.700mAh olarak yer alıyor.

Whatsapp