Sony Xperia X Performance, Avrupa'da gelecek ay satışa sunulacak

Sony'nin yeni üst seviye akıllısının Avrupa fiyatı ve çıkış tarihi detaylanıyor.

Teknoloji dünyasının en etkili isimlerinden olan Sony, her sene yeni Xperia akıllı telefon modelleri sunarken, bu sene de Şubat sonunda MWC 2016, Mobil DÜnya Kongresi'nde önemli 3 akıllı telefon modelinin duyurusunu gerçekleştirdi. 

Firma, Xperia Z ailesini sonlandırarak, yeni Xperia X ailesini hayata geçirdi. Bu cihazlar Xperia XA, Xperia X ve Xperia X Performance isimleri ile gelirken, tüm modeller 5" büyüklüğünde ekran içeriyor.

Sony, duyurunun ardından Xperia XA ve Xperia X modellerini ön siparişe sunmuştu ve şimdi de Sony'nin üst modeli Xperia X Performance satışa çıktı.

Bu akıllı telefon Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda ve İsveç gibi Avrupa ülkelerinde ön siparişe sunuldu. Fiyat ise Fransa ve Hollanda'da 699€ olarak, İtalya ve İspanya'da da 729€ olarak belirlenmiş.

Sony Xperia X Performance akıllı telefon, 5" büyüklüğünde ve 1920 x 1080 piksel Full HD çözünürlükte dokunmatik ekran içerirken, akıllı telefonun sistem belleği 3GB ve dahili veri kapasitesi de 32GB olarak belirlenmiş.

Cihaz Qualcomm tarafından geliştirilen dört çekirdekli Kyro işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içeren Snapdragon 820 yonga setinden güç alıyor. 23MP arka kamera içeren cihazın öne kamerası da 13MP olarak yer almakta.

Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışan Sony Xperia X Performance akıllı telefon parmak izi tarayıcısı içeriyor ve ayrıca suya karşı da dayanıklı yapı içermekte.

Whatsapp