Sony, Xperia X modelleri için tanıtım videoları yayınladı

Sony'nin Xperia X ailesi bu sene firmanın en önemli modelleri olacak.

Her sene sunduğu Xperia Z adındaki amiral gemisi modellerinden vazgeçen Sony, bu sene Şubat ayında düzenlenen MWC 2016, Mobil Dünya Kongresi'nde Xperia X olarak yeni bir ailesini gün yüzüne çıkardı.

Daha önce firma farklı ekran büyüklükleri ile serilerini sunarken, Xperia X ailesinin tümü 5" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile geldi.

Baktığımızda serinin en alt modeli Xperia XA oldu ve daha sonra donanım özelliklerine göre Xperia X gelirken, en üst model ise Xperia X Performance adı ile geldi.

Sony Xperia XA akıllı telefon 5" büyüklüğünde ve 1280x720 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran içerirken, ayrıca 2GB sistem belleği ve 16GB microSD kart ile artırılabilir dahili veri kapasitesi ile geliyor.

Akıllı telefon MediaTek tarafından geliştirilen sekiz çekirdekli işlemcili Helio P10 yonga setinden güç alıyor. 13MP arka kamera, 8MP ön kamera içeren yeni cihaz Google Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışmakta.

Sony Xperia X ise 5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD ekran içeriyor. 3GB sistem belleği içeren ve 32GB / 64GB dahili veri kapasitesi ile sunulan cihaz Qualcomm Snapdragon 650 yonga setine sahip. Cihaz ayrıca 23MP arka kamera ve 13MP ön kamera içeriyor.

En üst cihaz Sony Xperia X Performance, Xperia X ile benzer özelliklerle geliyor, farklı olarak ise Qualcomm Snapdragon 820 yonga setinden güç alıyor. Parmak izi tarayıcısı da içeren akıllı telefon ayrıca suya dayanıklı yapıya da sahip.

Whatsapp