Sony Xperia X Compact akıllı telefon Avrupa'da satışta

Sony'nin yeni Xperia X Compact akıllısı Avrupa'da satışa sunuldu...

Bu ay oldukça fazla sayıda akıllı telefon gün yüzüne çıktı ve hala da yeni ve önemli modeller duyurulmaya devam ediyor. Özellikle bu sene başında düzenlenen IFA 2016 etkinliği büyük ilgi görürken, bu etkinlikte duyuru yapan firmalardan bir tanesi de Sony oldu ve firma yeni amiral gemisi akıllısı Xperia XZ'yi ve ayrıca Xperia X Compact adında küçük ekranlı bir akıllısını da gün yüzüne çıkardı.

Her iki cihaz da farklı pazarlarda satışa sunulmaya devam ediyor ve Sony Xperia X Compact daha hızlı bir şekilde satışa çıkarken, cihazın satışa çıktığı pazarlardan birisi de Avrupa oldu. Baktığımızda İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti, İsveç ve Polonya gibi ülkelerde firmanın kendi web sitesi üzerinden satışa sunuldu.

Cihazın üç farklı rengi de teknoloji meraklıları tarafından satın alınabiliyor. Fiyat olarak baktığımızda ise İsveç'te SEK 4,290 (€444) ve Polonya'da da PLN 1,999 (€466) fiyat etiketine sahip.

Sony Xperia X Compact akıllı telefon 4.6" büyüklüğünde ve 1280x720 piksel HD çözünürlüğünde dokunmatik ekrana sahip. 3GB sistem belleği ve microSD kart ile arttırılabilir 16GB dahili veri kapasitesi Xperia X Compact'ta yer alırken, cihaz gücünü ise altı çekirdekli işlemci Qualcomm Snapdragon 650 yonga setinden güç alıyor. 

23MP arka kamera cihazda yer alırken, Selfie kamerası da 5MP olarak geliyor. İşletim sistemi ise Google Android 6.0.1 Marshmallow olmakta.

Whatsapp