Sony Xperia F8331'in Çok Özel Görüntüleri Ortaya Çıktı

Sony’nin geçtiğimiz günlerde ilk bilgileri sızan Xperia X8331 modeli görüntülendi.

Japonya merkezli teknoloji devi Sony’nin 2016 yılının ikinci çeyreğinde amiral gemisi olması beklenen Xperia F8331 kod numaralı modeline ait ilk bilgiler geçtiğimiz günlerde Benchmark veri tabanında ortaya çıkmıştı. Gsmarena, bu cihaza ait çok özel görüntülere ulaştı. 

Ortaya çıkan görüntüler göre Sony, Z serisinden gelen tasarım anlayışını yeni ve bambaşka bir tasarım anlayışı ile değiştiriyor. Xperia F8331, Xperia X Performance modeline göre muhtemelen 1080p çözünürlükte daha büyük bir ekrana ve ön ve arka yüzünde 4K video kaydı yeteneğine sahip kameralara sahip. 

Sony Xperia F8331'in evrim geçiren tasarımında en önemli değişiklikler ise telefonun alt ve üst kısımları düz bir tasarıma sahip olurken, yan taraflar ise kavisli bir tasarımla geliyor. Arka yüzeye baktığımızda ise kamera ve dual led flaş ünitesinin yeni bir konumlandırma şekli dikkat çekiyor. Telefonun arka yüzeyinin fırçalanmış metal yüzeye sahip olduğunu da belirtelim. Ayrıca arka yüzeyin alt kısmında ise anten penceresi olduğunu düşündüğümüz bir bölüm yer alıyor. 

Sony Xperia F8331'in ön yüzünde ise stereo hoparlörler ve kulaklık girişine yakın konumlandırılmış NFC chipi oldukça tanıdık geliyor. Ayrıca Sony, kendisi açısından bir ilke imza atarak Xperia F8331'de Usb Type-C bağlantı noktasına yer veriyor. 3.5mm kulaklık soketi de telefonda yer almaya devam ediyor. 

Sony Xperia F8331'in ne zaman resmiyet kazanacağı bilinmiyor fakat tahminlere göre Sony tarafından Eylül ayında IFA Tüketici Elektroniği fuarı kapsamında düzenlenecek olan bir etkinlikte tanıtılacağı tahmin ediliyor. 

Whatsapp