Sony, Xperia Beta Programı'nı sonlandırdı

Sony, artık beta firmware güncellemesi cihazlarına sunmayacak..

Xperia modelleri ile akıllı telefon pazarının güçlü isimlerinden bir tanesi olan Sony, akıllı telefon modellerinde Google tarafından geliştirilen Android mobil işletim sistemini sunarken, her sene oldukça önemli akıllı telefon modellerini pazara sunuyor.

Firma geçtiğimiz sene hatırlanacağı üzere Xperia Beta Programı olarak adlandırdığı bir programı hayata geçirmişti ve firmanın önemli modelleri için Android Marshmallow güncellemesi Beta olarak sunularak test ediliyordu.

Firma üzerinden gelen bilgilere göre Sony, Xperia Beta Programı'nın fişini çekti ve bu da ilerleyen dönemde artık firmanın Beta firmware güncellemeleri sunmayacağı anlamına geliyor. Son olarak ise  23.5.A.1.238 sunuldu.

Ancak bunun sürpriz bir hamle olmadığını da belirtelim. Geçtiğimiz Nisan ayında Sony, Xperia Beta Programı'nın 2016'nın ortalarına kadar devam edeceğini açıklamıştı.

Sony, bu sene Xperia X modelleri ile gündemde yer aldı. Bu seneye stratejik açıdan değişikliklerle giren firma Xperia X ailesini sonlandırmış ve bunun yerinine Xperia X adındaki yeni modellerini sunmuştu.

Xperia X ailesinin ilk üyeleri tümü 5" ekrana sahip olan Xperia XA, Xperia X ve Xperia X Performance olurken, ayrıca daha sonra da 6" ekran ile gelen Xperia XA Performance aileye dahil olduk.

Ayrıca bir süredir firmanın yeni bazı modelleri de benchmark sonuçlarında ortaya çıkıyor ve bu da ilerleyen günlerde yeni Xperia modellerinin pazara sunulacağı anlamına geliyor.

Whatsapp