Sony Xperia 3'ün Tasarımı Ortaya Çıktı

Sony'nin yeni akıllı telefonu Xperia 3'ün yeni görüntüleri telefonun nasıl bir tasarıma sahip olacağını gözler önüne seriyor.

Japon teknoloji devi Sony, IFA 2019 fuarı kapsamında yeni Xperia 5 telefonunu duyurmuş ve ardından piyasaya sürmüştü. Son yıllarda akıllı telefon satışlarında büyük bir düşüş yaşayan Japon firma yılın üçüncü çeyreğinde sadece 600.000 akıllı telefon satmayı başarmıştı. Şirket geçen yılın aynı döneminde 1,6 milyon adet telefon satmıştı.

Hızla devam eden düşüşe rağmen akıllı telefon pazarındaki varlığını korumak isteyen şirket öyle görünüyor ki önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Xperia 3 ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Ortaya çıkan yeni görseller Xperia 3'ün tasarım anlamında daha önce piyasaya sürülen Xperia 1 ve Xperia 5 ile benzer olacağını gösteriyor.

Geçmiş raporlar, Sony Xperia 3'ün Kona ve Huracan olarak iki farklı model ile geleceğini gösterirken bunlardan bir tanesinin 5G desteğine sahip olduğu iddia ediliyordu. Snapdragon 865 işlemci ile piyasanın en güçlü akıllı telefonlarından birisi olması beklenen Xperia 3'ün şimdilik diğer teknik detayları hakkında pek fazla bir bilgi bulunmuyor.

Diğer taraftan telefonun kullanması beklenen Snapdragon 865 işlemcisinin önümüzdeki ay düzenlenecek olan bir etkinlikte resmi olarak tanıtılacağını da belirtmemiz gerekiyor. Raporlarda bir adet 2,84 GHz Cortex-A77 (özel Kryo çekirdeği), üç adet 2,42 GHz Cortex-A77 çekirdeği (özel Kryo çekirdeği) ve dört adet 1.8 GHz Cortex-A55 çekirdeği (özel Kryo çekirdeği) ve 587 MHz hızında çalışan Adreno 650 grafik birimi ile geleceği belirtilen Snapdragon 865 öyle görünüyor ki önümüzdeki yıl birçok firmanın amiral gemisinde karşımıza çıkacak.

Whatsapp