Sony, Son dakikada Amiral Gemisinin Tasarımını Değiştirmeye Karar Verdi

Sony, Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtmaya hazırlandığı yeni amiral gemisinin tasarımını değiştirmeye karar verdi. Bu bilgi, FCC başvurusu sayesinde ortaya çıktı.

Japon teknoloji devi Sony'nin bu ayın sonundaki Mobile World Congress (MWC) 2018'de yeni bir amiral gemisi akıllı telefon tanıtması bekleniyor, ancak Japon şirket hakkında en önemli haber bu değil. Akıllı telefon üreticisinin yaklaşmakta olan üst düzey akıllı telefonunun tasarımıyla ilgili bazı farklı düşüncelere sahip olduğu ve bazı değişiklikler yapmaya karar verildiği anlaşılıyor. 

Sony Mobile, FCC (Federal Communications Commission - Federal İletişim Komisyonu) 'na gönderdiği bir mektupta, başvurularından birinin kaldırılmasını talep etti. Japon şirkete göre baş talebin nedeni tasarım değişikliği olarak açıklanıyor. FCC onayı alan cihaz herhangi bir satılmasını veya pazarlaması yapılmadığı için FCC'nin bu başvuruya olumsuz yanıt vermesi için de herhangi bir neden yok. 

İlgili mektup 7 Şubat tarihli, bu nedenle Sony'nin amiral gemisinde büyük bir tasarım değişikliği yapmak için yeterli zamanı yok, ancak görünüşe göre bir başvuru formunu iptal etmeyi haklı çıkaracak kadar önemli. Sony'nin amiral gemisinde nasıl bir tasarım değişikliği yapmayı planlıyor belli değil ancak küçük bazı eklemeler yapacağı tahmin ediliyor. 

Sony, 26 Şubat tarihinde, yani Galaxy S9'un tanıtımında bir gün sonra Mobil Dünya Kongresi etkinliğini yapacağını açıklamıştı. Amiral gemisi modeli dışında, Sony'nin orta seviye Xperia akıllı telefon modellerini de bu etkinlikte tanıtması bekleniyor. 

Whatsapp