Sony PlayStation 5 Tanıtım Tarihi Belli Oldu

Uzun yıllardır merakla beklenen yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5'in resmi tanıtım tarihi bugün şirketin sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımla ortaya çıktı.

Uzun yıllardır oyun konsolu piyasasını PlayStation ürünüyle kasıp kavuran Sony nihayet yeni nesil oyun konsolu olan PlayStation 5'in resmi çıkış tarihi bir paylaşım ile açıkladı. PlayStation 4'ü 2013 yılında duyuran ve piyasaya süren şirket daha sonrasında 2016 yılında daha iyi özelliklere sahip PlayStation 4 Pro modelini resmi olarak tanıtmıştı.

Daha iyi geri bildirim sunan oyun kolları ve daha yüksek çözünürlük desteği sayesinde rakibi Xbox'dan çok daha fazla satmayı başaran PlayStation ürünleri öyle görünüyor ki yeni modelleriyle de yine piyasanın lideri olmaya devam edecek.

Yeni PlayStation 5 ile beraber oyun kollarının tasarımında ve kullanımında büyük değişiklikler yapılması planlanıyor. Kullanıcılara daha iyi geri bildirimler sunacak olan bu kollar sayesinde oyuncular adeta oyunu yaşayarak oynayabilecekler.

Daha önceki raporlarda PlayStation 5'in 3. nesil AMD Ryzen işlemci ve Radeon'un Navi grafik birimine sahip olacağı belirtiliyordu. Bu sayede konsolun 8K çözünürlüğe kadar destek vereceği iddia edilirken 4K 60 FPS performansında da ciddi iyileştirmeler yapılacağı söyleniyordu. Ülkemizde de bir hayli popüler olan PlayStation oyun konsollarının gelecekte Türkiye pazarı da dahil olmak üzere milyonlarca satmaya devam edeceğini söyleyebiliriz.

Whatsapp