Sony, Open Devices Programında AOSP Android 8.0 Oreo'yu Yayınladı

Sony, Android 8.0 OREO için Open Devices Programında testlere başladı ve ilk Android 8.0 OREO AOSP sürümünü kullanıma sundu.

Sony, geliştiricilere birkaç Xperia akıllı telefon için özel yazılımlar oluşturma şansını veren AOSP Android 8.0 Oreo'nun Open Devices programında kullanıma sunduğunu açıkladı. Bu noktada desteklenen altı akıllı telefon bulunuyor ve bunlar aşağıda listelenmiştir durumda.

Sony Open Devices Programında AOSP Android 8.0 Oreo için Desteklenen Xperia Akıllı Telefonlar:

  • Xperia XZ Premium
  • Xperia XZs
  • Xperia XZ
  • Xperia X Performance
  • Xperia X
  • Xperia X Compact

Başlangıçta size, cihazınız için AOSP ROM'u nasıl oluşturacağınızı gösteren bir yapım kılavuzuna ihtiyacınız olacak. Ayrıca, her akıllı telefon modeli için gerekli tüm yazılım dosyalarını indirmeniz gerekir; bu dosyaları, Sony'nin web sitesinden buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Bilinmeyenler için hatırlatmamız gerekirse, Sony Açık Cihazlar programı (Open Devices Program) kullanıma sunulalı şu an için kısa bir süre oldu ve Sony akıllı telefonları için yazılım oluşturmak ve test etmek isteyen geliştiricileri hedefliyor. Şirket, GitHub'da gereken dosyaların yanı sıra AOSP cihaz yapılandırmalarını da piyasaya sürdü, isteyen geliştiriciler bunları da daha sonra indirebilir ve yazılım üzerinde çalışmaya başlayabilirler.

AOSP Android 8.0 Oreo, geliştiricilere Google'ın işletim sisteminin en yeni sürümü üzerinde test yapmaları için resmi olarak cihazlara gelmeden önce bir şans veriyor. Sony, yukarıdaki modellere ek olarak Xperia XA1, Xperia XA1 Ultra ve Xperia XA1 Plus'ın da Android Oreo'ya yükseltileceğini doğruladı.

Whatsapp