Sony Mobile Türkiye Pazarından Çekiliyor

Dünyaca ünlü sızıntı kaynaklarından biri olan Evan Blass resmi Twitter üzerinden yaptığı bir açıklama ile Sony'nin Türkiye ve bazı diğer pazarlarda operasyonları sonlandıracağını iddia etti.

Sony'nin son yıllarda mobil tarafta yaşadığı büyük sıkıntılar firmanın bu bölümü ile ilgili bazı tasarruflara gitmesine sebep olmuştu. Özellikle işten çıkarmalar ve mobil uygulamalar ile ilgili yapılan tasarruflar şirketin mobil bölümdeki bu kötü durumunu net bir şekilde gösteriyordu.

En bilinen sızıntı kaynaklarından biri olan Evan Blass dün Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Ekim ayında Orta Doğu, Türkiye ve Afrika'daki Sony Mobile operasyonlarının duracağını iddia etti. Yani yaklaşık dört ay sonra Sony'nin bu pazarlardan çekileceği belirtiliyor.

Bu pazarlardaki operasyonların sonlandırılacak olması firmanın ciddi anlamda birtakım sıkıntılar yaşadığını gösteriyor. Ülkemizde rakipleri karşısında pahalı kalan Sony modellerinin satışları son yıllarda bir hayli düşük kalıyordu. Ayrıca dolar kurundaki yaşanan büyük artış firmanın satışlarında da önemli bir etki yaptı.

Özellikle uygun fiyatlı Xiaomi, OnePlus gibi rakipleri karşısında yetersiz kalan Japon devi Sony rakipleri ile kıyaslandığında daha pahalı ve daha az düşük özelliklere sahip oluyordu. Orta seviye modelleri ile ülkemizde kendisine müşteri çekmeye çalışan firmanın bu çalışması da Xiaomi karşısında ne yazık ki pek bir işe yaramadı.

Elbette şuanda bu bilgilerin sadece bir iddiadan ibaret olduğunu belirtmemizde fayda var. Umuyoruz ki yıllardır ülkemizde telefon satışlarını sürdüren Sony böyle bir karar almaz ve satışlarına kötü de olsa devam eder.

Whatsapp