Sony Mobile resmi açıklama yaptı! Türkiye'den çekiliyor mu?

Japonya merkezli akıllı telefon üreticisi Sony Mobile, Afrika, Orta Doğu ve Türkiye pazarından çekileceği hakkındaki iddialarla ilgili bir açıklama gerçekleştirdi.

Telefon dünyasının en önemli isimleri arasında yer almayı başaran Japonya merkezli Sony firması hakkında, sızıntılarıyla güvenilirliğini doğrulayan @evanblass tarafından ilginç bir iddia ortaya atılmıştı. Şirkete ait olan Sony Mobile departmanının şaşırtıcı bir şekilde Türkiye pazarından çekilmeye hazırlandığı belirtilirken, bunun nedeni olarak ise ülkemizde ilgi görmediği gerekçesi gösterilmişti.

Akıllı telefon sektöründe son dönemlerde popüler olan çerçevesiz ekran tasarımını tercih etmeyen ve tasarımsal olarakta rakiplerinin çok gerisinde kalan Sony firması için ortaya çıkan bu bilginin gerçekçi olmadığı öne sürülürken, bu bilgiyle ilgili en net açıklama firma yetkilisi tarafından yapıldı.

Android hayranlarının yakından tanıdığı Android Authority‘e açıklama yapan şirket; ''Karlı olan büyümemizi sürdürmek adına uygulanan tedbirlemizin bir parçası olarak Afrika, Orta Doğu ve Türkiye pazar durumlarını dikkatlice izlemekteyiz. İş fizibilitemizi gözden geçirip, Ortadoğu, Türkiye ve Afrika’daki operasyonlarını küçültme olasılığı araştırmaktayız.'' dedi.

Şirketi bu kararı almaya iten en önemli nedenlerden birisi ise bu alanlarda Çin merkezli üreticilerin satışlarını oldukça arttırması olarak gösteriliyor. Sony Mobile'ın donanımsal ve tasarımsal anlamda devrim yaratan bir cihaz üretmemesi nedeniyle, bu ülkelerde yeniden popülerliğe kavuşmasına da oldukça zor bakılıyor.

Aslında Sony Mobile gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte bir nevi de olsa, pazardan çekileceğini duyurmuş diyebiliriz. Bakalım durum gerekli incelemeler sonrasında ne olacak ve şirket bu pazarlardan çekilecek mi?

Whatsapp