Sony kolları, akıllı köpek için sıvadı

Akıllı evler ile birlikte birçok teknolojinin farklılaştığını ve hayatımıza oldukça önemli yeni kavramların girdiğini söyleyebiliriz. Sony AIBO isimli bu robot köpek ise akıllı evlerinizi yönetecek.

Teknoloji dünyasının en önemli üreticileri arasında yer alan Japonya merkezli Sony firması, yeni robot köpeği tasarımıyla birlikte karşımıza çıktı. Daha önce firma tarafından geliştirilen köpek robot tasarımlarından farklı olarak ev aletlerini ve akıllı evleri yönetecekken olan bu robot tasarımı, böylelikle sektörde daha önemli bir yer edinmiş olacak.


The Wall Street Journal tarafından hazırlanan bir habere göre gerçekleştirilecek olan bu güncellemeyle birlikte, 1990'lı yılların son günleri ve 2000'li yılların başında yayınlanan AIBO robot köpek serisine böylelikle çok önemli bir eklenti gerçekleştirilmiş olunacak.


İnternet bağlantısına sahip olan bu akıllı ev köpeği modeli bu sayede sorunsuz bir şekilde ev eşyalarını kontrol edebilecekken, daha önceki modellere göre çok daha gelişmiş hareket kalibiyeti içerecek. Firma gerçekleştirdiği açıklama ile bu akıllı köpeğin adının Aibo olacağını açıklarken, fiyat bilgisi ve net çıkış tarihi hakkında bir açıklama gerçekleştirmedi.

Firmanın eski CEO'su olan Howard Stringer aldığı kararla birlikte 2006 yılında AIBO isimli akıllı robot serisinin üretimini durdururken, bunun sebebini ise serinin görmediği ilgi olarak belirtmişti. Ancak özellikle 2018 yılında yaygınlaşması beklenilen akıllı ev teknolojisi ile birlikte, bu ürünün önemli derece de popülerlik kazanacağı düşünülüyor.

Whatsapp