Sony İlk Mobil Oyununu 7 Aralık'ta Duyurabilir

Sony'nin oluşturduğu ForwardWorks Studio, ilk mobil oyunlarını önümüzdeki Aralık ayında resmi olarak tanıtabilir.

ForwardWorks Studio'nun Sony tarafından oluşturulması ilk meyvelerini verecek gibi görünüyor. Japon devinin önümüzdeki ay ilk mobil oyunlarını açıklaması bekleniyor. Japon teknoloji devinin önümüzdeki ay ilk mobil oyunlarını açıklayacağı belirtiliyor. Bu proje, Sony'nin mobil oyun alanındaki ikinci denemesi olsa da şirketin bu sefer 2017'den başlayarak çok ciddi bir sonuç alacağı düşünülüyor.

Wall Street Journal'dan Takashi Mochizuki'nin haberine göre Sony, akıllı telefon oyunu projesi için ilk oyun ve ortak şirketlerini 7 Aralık'ta duyurmayı planlıyor. Takashi Mochizuki ayrıca oyunların başlangıçta sadece Japonya'da kullanıma sunulacağını, dünya genelinde kullanıma sunulmasının ise biraz daha gecikeceğini belirtiyor. 

Önceki iddialarda, Sony ForwardWorks'ün Mart 2018'e kadar altı adet PlayStation oyunlarını hem Android hem de iOS platformları üzerinde yayınlama ihtimalinin yüksek olduğu iddia edilmişti. Bu oyunların bazıları veya tümü resmi olarak 7 Aralık'ta açılanacak olsa da, oyunlar önümüzdeki yıla kadar piyasaya sunulmaya hazır olmayabilir.

PlayStation oyunlarını mobil platformlara getirmek, sıfırdan tamamen yeni bir platform geliştirmekten daha zor olabilir. Bu, Sony'nin yeni oyun stüdyosunun ilk akıllı telefon oyunlarını kullanıma sunması için biraz daha zamana ihtiyaç duymasının nedenlerinden biri olabilir.

Oyuncular için bir iyi haber de Nintendo'dan gelmiş ve şirket mobil oyun pazarına döneceğini açıklamıştı. İos platformu için duyurusu yapılan ve yakında kullanıma sunulacak olan Super Mario Run oyunu ile birlikte Nintendo ile de rekabete girecek olan Sony için hâlâ yeterli zaman var. 

Whatsapp