Sony Hava Durumu Uygulaması Artık Yeni Güncelleme Almayacak

Sony yaptığı yeni açıklama ile artık Android cihazlara özel olarak geliştirdiği hava durumu uygulamasına yeni özellik eklemeyeceğini açıkladı. Yani Sony hava durumu artık güncelleme almayacak.

Sony, 2020 yılına kadar kazancını arttırmak için ürün portföyü düzenlemesi yapacağını açıklamıştı. Açıklamanın ardından Japon teknoloji devi bazı noktalarda tasarrufa giderek masraflardan kurtulmaya çalışıyor. Şirketin son açıklamasında Android cihazlar için sunulan hava durumu uygulamasının yeni özellikler almayacağı söylendi. Yani diğer deyişle Sony hava durumu uygulaması artık güncellenmeyecek. 

Google +  üzerinden yapılan açıklamada Xperia Hava Durumu uygulamasının arkasındaki ekibin artık uygulamaya yeni özellik eklemeyeceği doğrulandı. Buna sebep olarak Sony'nin almış olduğu kararlar gösteriliyor. Elbette ufak bir hava durumu servisinin firmaya ne kadarlık bir tasarrufu olur bilinmez fakat Sony hayranlarının bu duruma üzüleceği kesin gibi görünüyor. Bundan sonra uygulamaya sadece önemli hatalar ile ilgili düzeltme güncellemeleri gelecek. Onun haricinde bir güncelleme verilmeyecek. Ayrıca uygulamanın arkasındaki ekibin hatalara her zamanki gibi aynı hızda yanıt veremeyeceği bildiriliyor.

Bu finansal sıkıntı sonrasında Sony'nin sonunda uygulamayı tamamen Xperia cihazlarından  kaldırabileceğini gösteriyor. Şimdilik durum böyle değil ve kullanıcılar belirli hata düzeltme güncellemelerini bir süre daha alabilecek. Diğer Sony Xperia Android uygulamaları konusunda buna benzer bir tasarruf yapılıp yapılmayacağı şuan için bilinmiyor.

Açıkçası özellikle de Android uygulamaları ile cihazlarını kendisine sevdiren bir firmanın böyle bir karar alması kötü bir durum olmuş. Umuyoruz ki firma önümüzdeki günlerde bu sıkıntılı durumları aşarak eski günlerine geri döner. Bildiğiniz üzere Sony'nin Android pazarında payı bir hayli düşük. Bu noktada daha yenilikçi tasarım ve daha iyi özellikler sunan rakip firmalar üst sıralarda yer alırken Sony ise bir hayli alt sıralarda kendisine yer buluyor.

Whatsapp