Sony Eurasia'ya rekabet kurumundan soruşturma

Ülkemizde pek çok farklı ürün gamında boy gösteren Sony Eurasia'ya, Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açıldı.

Küresel pazarda olduğu üzere ülkemizde de faaliyet gösteren şirketler arasında yer alan Sony Eurasia, geçtiğimiz günlerde Rekebet Kurumu'nun radarına girdi. Rekabet Kurumu tarafından Sony Eurasia cephesine soruşma açılırken, bu soruşturmanın sebebi olan ise 4054 sayılı kanunun 4. maddesinin ihlali olarak gösterildi.


4054 sayılı kanunun 4. maddesinde yer alan bilgilendirmeye baktığımızda; “Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır.” denildiği görülüyor.


Durumu genel anlamda özetlemek gerekirse Sony Eurasia tarafından ülkemizde satışa sunulan herhangi bir ürün, alçak yada yüksek fiyatı nedeniyle Rekabet Kurumu açısından sorun teşkil ediyor. Bu sorunun üstesinden gelmek için firmanın ülkemizde satışa sunduğu bu ürünün fiyat anlamında güncellemeye gitmesi gerekiyor.


Sony Eurasia tarafından ülkemizde cep telefonu, tablet bilgisayar, oyun konsolları, müzik çalar ve bilgisayar oyunları gibi birçok farklı alanda ürün satışa sunulurken, firmaya açılan soruşturmanın içeriği henüz bilinmiyor. Bu içerikle ilgili bilgiler kamuoyuna sızdırıldığında bizde sizlerin karşınıza yeni bilgiler ile çıkmaya devam edeceğiz.

Whatsapp