Sony en az 2 yıl daha cihazlarını güncelleyecek

Japonya merkezli Sony firması gerçekleştirdiği açıklama da, en az 2 yıl boyunca daha cihazlarını güncelleyeceği taahhütünde bulundu.

Akıllı cep telefonu sektöründe donanımın olduğu kadar yazılımında oldukça büyük bir önem taşıdığını söyleyebiliriz. Bu doğrultuda bir açıklama gerçekleştiren Japonya merkezli Sony firması, yaptığı açıklama da yazılım güncellemesi takvimi hakkında bilgi verdi.

Firma gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte piyasadaki hali hazırda satışa sunulan tüm cihazların iki yol sonra bile en yeni Android sürümü güncellemesine kavuşacağı taahhüt edilirken, öte bir yandan ise bu cihazlar için güvenlik güncelleştirmeleri ile çeşitli risklerin azaltılmasına devam edileceği belirtildi.

Xperia XA1, Xperia XA1 Ultra, Xperia L1, Xperia XA1 Plus, Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra, Xperia L2, Xperia X Performansı, Xperia X, Xperia X Kompakt, Xperia XZ, Xperia XZ Premium, Xperia XZs, Xperia XZ1 ve Xperia XZ1 Compact cihazları bu bağlamda en az iki yıl boyunca güncelleme almaya devam ederecekken, operatörler arasında durumun değişiklik gösterebileceği ve güncellemenin iki yılı aşkın bir süre daha devam edeceği söylenildi.


Sony firmasının gerçekleştirdiği bu resmi açıklama ile birlikte hem mevcut tüketicilerini hem de bünyesine kazandıracağı yeni abonelerin yüzünü güldürmeyi başarıp daha güvenilir bir firma haline gelmeyi başardı.

Whatsapp